Valentin Ene, implicat în incidentul de la Mogoșoaia, a demisionat din PNL și din funcția de consilier local

Data actualizării: Data publicării:
scandal mogosoaia
Valentin Ene, implicat în incidentul de la Mogoșoaia, a demisionat din PNL și din funcția de consilier local. FOTO: captură Digi24

Valentin Ene, consilierul local PNL implicat în incidentul de la Mogoșoaia, a demisionat din PNL și din funcția de consilier local.

ACTUALIZARE ORA 18:00. Președintele PNL Ilfov, Hubert Thuma, confirmă demisia lui Valentin Ene și spune că are încredere că organele abilitate, deja sesizate, vor analiza corect și vor face lumină în legătură cu toate aspectele referitoare la acest caz. „Respingem orice tentativă de exagerare și exploatare în sensul atragerii de capital politic din partea USR”, a scris Hubert Thuma pe Facebook.

„În cursul acestei zile, Partidul Național Liberal filiala Ilfov a luat act de demisia domnului Valentin Ene, ca urmare a evenimentului de la Mogoșoaia. Decizia a venit în urma asumării clare și ferme de către PNL Ilfov a unei atitudini de toleranță zero față de orice fel de acțiune care afectează principiile și valorile liberale. Respingem orice tip de violență, după cum respingem orice tentativă de exagerare și exploatare în sensul atragerii de capital politic din partea USR.

Orice distorsionare a situației poate face mai rău, pentru că poate discredita înseși principiile care sunt apărate.

Avem încredere că organele abilitate, deja sesizate, vor analiza corect și vor face lumină cu privire la toate aspectele referitoare la acest caz.

Hubert Thuma, președinte PNL Ilfov”.


Știrea inițială:

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat sâmbătă că dacă ancheta dovedeşte vinovăţia consilierului local liberal din Mogoşoaia, atunci acesta trebuie exclus din partid.

"Eu vreau să vă spun că nu tolerăm în PNL violenţe nici verbale, nici fizice, de niciun fel. I-am cerut preşedintelui PNL Ilfov să ia cele mai drastice măsuri. L-a suspendat din toate funcţiile politice. Nu ştiu dacă este destul. Ştiu că este o anchetă în desfăşurare. Dacă ancheta demonstrează că acest consilier a fost de vină, trebuie exclus imediat", a spus Cîţu, într-o conferinţă de presă, la sediul central al PNL.

PNL Ilfov a condamnat vineri, "ferm, orice formă de violenţă" şi a anunţat că Valentin Ene a fost suspendat din toate funcţiile de conducere din partid, până la finalizarea anchetei în acest scandal.

"Partidul Naţional Liberal, prin filiala Ilfov pe care o conduc, condamnă ferm orice formă de violenţă, iar valorile şi principiile liberale sunt esenţiale pentru orice membru al echipei noastre. Ca urmare a evenimentului de ieri, domnul consilier Ene a fost suspendat din toate funcţiile de conducere din partid, până la finalizarea anchetei", se arată într-un comunicat semnat de preşedintele PNL Ilfov, Hubert Thuma, publicat, vineri, pe Facebook.

Potrivit sursei citate, PNL Ilfov se delimitează de acest tip de comportament.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri