Tăriceanu: Dna. Kovesi să meargă în Rusia să dea mâna cu dl. Putin. Altă întrebare?

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat-o din nou, în termeni duri, pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, din cauza demersului acesteia de a-l reclama la CSM pe ministrul justiției, Tudorel Toader.

„În ceea ce privește acțiunea dnei Kovesi, nu pot decât să constat următorul lucru: că nu mai are nimeni dreptul să emită niciun fel de părere, niciun punct de vedere pe chestiunile referitoare la justiție, pe problemele referitoare la funcționarea DNA. Dânsa s-a supărat și l-a reclamat pe ministru. Eu sunt absolut siderat de asemenea acțiuni, care denotă și o necunoaștere, până la urmă, a esenței juridice. Cred că ministrul a fost extrem de clar în ceea ce a spus, subliniind faptul că legile și ordonanțele de urgență pot fi contestate la Curtea Constituțională, iar celelalte piese de legislație la care s-a referit, cum sunt și hotărârile de guvern, ordinele de miniștri și așa mai departe fac obiectul sesizării la contenciosul administrativ și nu cred că trebuie să se supere nimeni în această privință. Nu cred că există în România posibilitatea creării unei supraputeri, care să controleze Parlament, Guvern, așa cum dorește doamna Kovesi. Dacă ea crede că ăsta este modelul de urmat, poate să meargă în Rusia şi să dea mâna cu domnul Putin”, a mai spus Tăriceanu.

În final, Călin Popescu Tăriceanu a părut un pic deranjat de asaltul întrebărilor jurnaliștilor, care voiau să știe dacă ministrul justiției va sesiza CCR, în numele Guvernului, sau dacă premierul va face acest lucru. „Dacă îmi dați voie să vorbesc, să vă spun punctul meu de vedere, dacă aveți răspunsurile la întrebări, nu mi le mai adresați mie!”, a spus iritat Tăriceanu. El a precizat apoi că sesizarea CCR se face de către prim-ministru în numele Guvernului sau de președinții camerelor. Întrebat dacă s-a luat o decizie, cine va face această sesizare, președintele Senatului a spus că el nu face parte din Guvern. „Deci Guvernul, premierul trebuie să facă această sesizare”, au încercat jurnaliștii să clarifice răspunsul.

„Eu v-am dat răspunsul. Altă întrebare, dacă aveți...Nu mai aveți. Mulțumesc”, a spus președintele Senatului, înainte de a pleca. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri