Tehnocrații, în corzile politicienilor. În polemică intervine și Nicușor Dan

Data publicării:
nicusor dan

PNL anunţă, prin vocea copreşedintelui Vasile Blaga, că momentul tehnocraţilor a trecut, deşi până de curând, actualii miniştri erau curtaţi de liberali, care îi voiau în partid. Ministrul justiţiei îl contrazice pe Vasile Blaga, iar în dispută a intrat şi liderul Uniunii Salvaţi România. „Vremea tehnocraţilor abia acum începe”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Liberalul Vasile Blaga nu crede că tehnocraţii mai sunt o soluţie pentru România.

Guvernul tehnocrat îşi arată limitele. (...) Nişte Albă ca Zăpada, termenul e consacrat de câţiva ani, niște oameni care spun că totu-i o apă şi-un pământ, ei sunt salvarea naţiunii, dar nimeni nu ştie cu ce s-au ocupat până acum”, a declarat copreședintele PNL, Vasile Blaga.

Asta, deşi cu doar câteva luni în urmă, copreşedintele PNL Alina Gorghiu spunea despre Dacian Cioloș că e soluția corectă de premier pentru PNL. Iar şeful liberalilor din Capitală, Cristian Buşoi, le-a propus în mai multe rânduri unor miniştri tehnocraţi să intre în PNL.

Nici social-democraţii nu s-au ferit să-i critice pe tehnocraţi. Ba chiar, în cinci rânduri, i-au ameninţat că îi vor demite prin moţiune de cenzură.

Fapte, acțiuni, inacțiuni, bâlbâieli. Creează imaginea de ansamblu a unui guvern care până acum nu își va găsi calea. Deci sa fie atenți tehnocrații! E târziu, era bine să fie atenți până astăzi”, spunea, în martie, liderul social-democrat, Liviu Dragnea.

La toate aceste atacuri au răspuns ministrul justiţiei, Raluca Prună, dar şi liderul Uniunii Salvaţi România.

Pentru mine e de neînțeles de ce un guvern de tehnocrați e invitat într-o țară, într-un moment grav, ca să pregătească alegerile și nu numai asta și de ce in aceste condiții, un guvern care a primit votul Parlamentului e atât de atacat cu atacuri la persoană care mi se par absolut josnice”, a spus Raluca Prună la Digi24, în emisiunea „În fața ta”.

În condițiile în care societatea românească trece printr-o criză, în condițiile în care partidele nu aduc oameni noi, oameni cu o competență în domeniul lor și care fac pasul înainte în politică sunt bineveniți”, a declarat pentru Digi24 și liderul Uniunii Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan.

Până acum, singurul ministru care şi-a anunţat intenţia de a candida - într-o formulă stabilită de premierul Dacian Cioloş - e ministrul fondurilor europene, Cristian Ghinea, în timp ce ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, nu a exclus nici el posibilitatea de a candida.

Ar fi un lucru bun dacă unii dintre ei ar candida, pentru că asta ar însemna că ar aduce un plus un aer prospăt în niște partide despre care n-am văzut să se fi reformat în mod semnificativ. Premierul a exclus total”, a comentat, în interviul de la Digi24, Raluca Prună, ministrul justiției.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri