Tensiunile din PNL semnifică o lipsă de coerenţă în cadrul Opoziţiei, consideră Victor Ponta

Data publicării:
pontaa psd

„Nu vreau să îi supăr pe colegii de la PNL-PDL. Sigur că există Opoziţie în sensul în care nu votează. Eu cred – şi asta am încercat de când am înfiinţat USL şi eram în opoziţie faţă de Guvernul PDL – cred că Opoziţie înseamnă şi alternativă, nu doar critică. Logic, eşti în opoziţie, îi critici pe ceilalţi. Dar vii şi cu o alternativă. În acest moment nu există o alternativă. Există doar o critică, uneori fundamentată, alteori nu”, a spus premierul Victor Ponta.

Am văzut tulburările din PNL-PDL şi cred că este obligaţia noastră, având o majoritate stabilă, să guvernăm cât mai bine până la alegeri. Am asistat – aş minţi să spun cu supărare – la toate schimburile de replici şi dezvăluirile din ultima perioadă, constatând că, atunci când erau stenograme de la PSD, se bucurau foarte tare cei de la PNL-PDL. Acum, ce să zic? Să zic că sunt trist? Nu”, a mai spus primul ministru.

Despre tensiunile din ultimele zile din cadrul PNL, Victor Ponta spune că ele semnifică o lipsă de coerenţă în cadrul Opoziţiei. „Ori nu poţi să vii la guvernare fără un vot popular, care să-ţi dea legitimitate - şi nu au aşa ceva - şi fără o coerenţă – guvernarea unei ţări înseamnă coerenţă, proiect şi nişte oameni pregătiţi să ia decizii şi să exercite actul de guvernare”, a mai spus premierul.

El spune că nu a văzut alternative din partea Opoziţiei la principalele proiecte pe care PSD le-a avut anul acesta. „Pe legile electorale a fost un acord şi l-am respectat toţi, dar la Codul fiscal, care e principalul proiect al anului, eu n-am văzut de ce PNL-PDL sunt contra. Ba chiar unii au votat pentru, ca să fim sinceri. N-am văzut la Codul silvic care este poziţia lor. Au votat contra, nu au spus de ce votează contra. Avem Legea salarizării în dezbateri, nu am văzut încă opţiuni (din partea PNL-PDL, n.r.), am auzit doar că nu e bine”, a conchis Victor Ponta.      

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri