Tribunalul Bucureşti: Alegerea lui Klaus Iohannis în fruntea PNL este ilegală

Data publicării:
klaus iohannis - fb ki 1

Decizia poate fi contestată de PNL la Curtea de Apel Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti a luat act de lucrările congresului din iulie al partidului şi de deciziile care au fost luate atunci.

Tribunalul Municipiului Bucureşti a decis să nu înregistreze modificările la Statutul PNL adoptate la Congresul din 27 iunie. Astfel, alegerea noii conduceri a partidului, în frunte cu Klaus Iohannis, nu este validată juridic. 

Concret, Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea de înregistrare a modificărilor aduse statutului acestui partid, cele mai importante fiind aderarea PNL la PPE şi cea referitoare la derogarea primită de Iohannis de la comisia de partid pentru a putea candida la şefia PNL. 

Ludovic Orban: „Klaus Iohannis a fost ales cu 1350 de voturi”

Crin Antonescu, despre Klaus Iohannis: „A fost ales președinte în mod democratic!”

C. Pârvulescu: Decizia instanţei nu afectează candidatura la prezidenţiale a lui Klaus Iohannis

Potrivit vechiului statut, Iohannis ar fi avut nevoie de o vechime în partid de minim 2 ani pentru a ajuge preşedinte.

Judecătorii au luat această decizie în dosarul în care primarul PNL din localitatea dâmboviţeană Pucioasa, Dănuţ Bădău, a reclamat la Tribunalul Bucureşti că toate acţiunile care au dus la alegerea l ui Iohannis au încălcat atât statutul PNL, cât şi legea partidelor politice.

Edilul spunea atunci că nu ştie dacă Iohannis s-a înscris în vreo organizaţie PNL şi nici procedura prin care s-a întâmplat acest lucru.

Dacă decizia ar rămâne definitivă, Iohannis nu va putea ocupa funcţia de preşedinte, iar o astfel de hotărâre ar atrage nulitatea tuturor deciziilor luate în calitate de preşedinte al PNL. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri