Tudose, desemnat premier: Iohannis a semnat decretul. Calendarul instalării noului Guvern

Data actualizării: Data publicării:
iohannis presidency tribuna

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului și listei noului Guvern, a anunțat Administrația Prezidențială.

Mâine, la prânz, social-democrații se reunesc în Comitetul Executiv Național pentru a stabili lista miniștrilor din viitorul cabinet

Miniștrii propuși vor fi audiați apoi, tot miercuri, în comisiile parlamentare. Joi ar urma să aibă loc votarea noului Cabinet în plenul Parlamentului și apoi ceremonia de depunere a jurământului la Palatul Cotroceni.

Prima ședință a Guvernului Tudose ar urma să se desfășoare vineri.

Preşedinte a anunțat aseară, după consultările cu partidele politice parlamentare, că îl desemnează pe Mihai Tudose viitor prim-ministru.

„PSD şi ALDE susţin că au în continuare o majoritate în Parlament. Aceste două formaţiuni politice s-au prezentat împreună la consultări şi au înaintat o propunere, în persoana domnului Tudose”, a spus Klaus Iohannis într-o declaraţie de presă susţinută la Cotroceni.

De asemenea, şeful statului a constatat că partidele din opoziţie în principal nu au avut propuneri concrete pentru poziţia de prim-ministru şi nici nu observat existenţa unei înţelegeri politice între ele.

„Pe de altă parte, criza prin care trecem dăunează grav României, economiei româneşti, imaginii României în lume şi opinia mea este că această criză trebuie terminată foarte repede. Trebuie să avem cât se poate de repede un guvern care să încerce să rezolve problemele apărute din cauza acestei crize pornite din interiorul PSD”, a mai spus preşedintele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri