Turcan: Perioada în care PNL şi PSD se certau în spaţiul public a reprezentat momentul în care extremismul a crescut

Data publicării:
raluca turcan
Ministrul Culturii, Raluca Turcan. Foto: Inquam Photos/Ovidiu Dumitru Matiu

Ministra Culturii şi preşedinta PNL Sibiu Raluca Turcan a afirmat, la o întâlnire vineri cu reprezentanţii Tineretului Naţional Lliberal (TNL), că extremismul este real şi este o problemă, iar creşterea acestuia în România a fost cauzată şi de perioada în care „PNL şi PSD se certau în spaţiul public, cu manipulări şi dezinformări”, plus nereuşita aderării complete a ţării noastre la spaţiul Schengen.

„Cred că trebuie să admitem că extremismul e real şi e o problemă. E o problemă inclusiv pentru că partidele establishmentului, aşa cum sunt PNL şi PSD, au crezut că dezvoltarea constantă este suficientă pentru a rezolva toate problemele tuturor oamenilor şi că, de asemenea, Europa poate să ofere răspunsul la orice problemă. Însă nu este chiar aşa. În România sunt încă oameni care nu au beneficiat de Europa şi aceia sunt oameni vulnerabili, predispuşi la manipulare. Sunt oameni aflaţi într-o oarecare debusolare de viaţa cosmopolită pe care ne-o oferă Europa. Acolo e cea mai eficientă resursă de a lupta împotriva extremismului. Să ducem Europa acolo unde oamenii nu au beneficiat şi, în acelaşi timp, să facem România mai fermă în Europa. (...) Şi de unde a apărut extremismul? Poate că perioada în care PNL şi PSD se certau în spaţiul public, cu manipulări şi dezinformări, a reprezentat momentul în care extremismul a crescut, pentru că a scăzut încrederea în partidele concentrate pe rezultate şi pentru construire”, a afirmat Raluca Turcan, la întâlnirea cu reprezentanţii de la TNL, potrivit News.ro.

Aceasta a adăugat că, la noi în ţară, extremismul este alimentat şi de sentimentul umilinţei, cum ar fi nereuşita aderării complete la Schengen.

„În România, extremismul e alimentat şi de sentimentul umilinţei, cum a fost aderarea la Schengen. Dacă oamenii văd că Uniunea Europeană ne ţine la uşă, cei care strigă că rup uşa capătă audienţă. Extremismul din interiorul ţării ar trebui combătut din două direcţii. Mai întâi de o Românie mai fermă în Europa, iar apoi de o Românie mai atentă la cei care n-au beneficiat de Europa”, a conchis Turcan.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri