Turcan despre Gorghiu: Face „opoziția praf”, „abordare tipic PSD-istă”

Data actualizării: Data publicării:
turcan
Foto: Facebook

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a criticat, joi, absența unor liberali de la votul de miercuri din Comisia juridică a Senatului, când s-a aprobat extinderea grațierii și pentru condamnații pentru corupție. De la vot au lipsit Nicoleta Pauliuc și Alina Gorghiu. Prima a absentat din motive de sănătate, dar putea fi înlocuită de un coleg. A doua, fost președinte al PNL, a ieșit din sală înainte de votul pe controversatele amendamente.

turcan
Foto: Facebook

„Despre praf: Opoziţia contează şi e relevantă doar atunci când e prezentă, pentru că uneori mobilizarea poate fi decisivă în a câştiga o luptă prin votul pe care îl ai. Sau măcar îţi exprimi clar şi tare poziţia politică, dacă votul tău nu e decisiv. Cei care lipsesc atunci când e mai important (la mize politice foarte mari) sunt cei care fac Opoziția praf şi întreţin senzaţia unei complicităţi subterane cu agenda celor care fac din hoţie o virtute. Absenţele de ieri din Comisia juridică (cu excepţia celei motivate medical, dar care trebuia sa aibă înlocuire) aduc întreg partidul în punctul de a fi privit ca pactizând cu PSD”, a precizat Raluca Turcan, pe contul său de Facebook.

Preşedintele interimar al PNL a mai spus că nu trebuie să îşi mai permită vreun lider liberal să perpetueze această abordare „tipic PSD-istă”.

„Aşadar, nu le pot trece cu vederea, dar nu e rolul meu să le explic sau să le scuz opiniei publice. Aceasta este în primul rând obligaţia celor în cauză faţă de oamenii care i-au votat. Acesta este răspunsul meu, onest, pentru nenumăratele mesaje de indignare pe care le-am primit. Nu cred că ar trebui să-şi mai permită vreun lider din PNL să perpetueze această abordare, tipic PSD-istă, potrivit căreia ne putem permite orice pentru că până la urmă poporul uită. E ceea ce a adus PNL în această situaţie şi este chiar pariul pe care PSD îl face acum cu graţierea şi îl va pierde: poporul nu uită și cu greu iartă!”, a completat liderul interimar al PNL.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, că aceia care critică din interior partidul şi spun că va avea soarta PNŢCD sunt „ridicoli şi penibili”, referindu-se la afirmaţiile preşedintelui interimar al PNL, Raluca Turcan, care a declarat recent că partidul pe care îl conduce nu „ar fi fost mai breaz” la guvernare decât actualul Guvern, ea subliniind că la alegerile parlamentare din decembrie „PNL a fost praf”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri