Un deputat vrea să introducă în lege „ridesharing-ul”

Data publicării:
German Cities to Exceed Limits in Particle Dust Emissions

Un parlamentar român vrea să reglementeze serviciile siteurilor de autostop pe internet. Este vorba despre platformele online care îi conectează pe conducătorii auto care au locuri libere în mașină cu pasagerii care merg în aceeași direcție şi sunt dispuşi să împartă costurile călătoriei. Argumentul ar fi că astfel se reduce poluarea şi aglomeraţia pe şosele.

Un parlamentar vrea să legifereze serviciile siteurilor de ridesharing, sub denumirea românească de „covoiajare”. Este vorba despre platformele online care îi conectează pe conducătorii auto care au locuri libere în mașină cu pasagerii care merg în aceeași direcție şi sunt dispuşi să împartă costurile călătoriei.

Autostopul a căpătat o un nou înţeles în mediul online. Pe piaţa din România a intrat, de anul trecut, o aplicaţie care îi aduce împreună pe şoferii care sunt dispuşi să împartă călătoria şi costurile pe care le implică cu persoane care au aceeaşi destinaţie.

Dacă vreau să ajung, de exemplu, de la București la Timișoara, nu am decât să tastez orașul din care vin, orașul în care vreau să ajung și aplicația îmi va oferi o listă cu toți șoferii care pleacă spre Timișoara în intervalul pe care eu îl doresc.

Deputatul PSD Lucian Şova a iniţiat, recent, un proiect care aduce fenomenul de pe internet în lege, sub denumirea de covoiajare.

„Tipul acesta de activitate, eu apreciez că merită a fi reglementat pentru că e de natură să reducă poluarea, să reducă glomeraţia. Doar costurile directe pot fi partajate între pasageri, şi mă refer aici exclusiv la carburant”, afirmă Lucian Șova, deputat PSD.

Platformele online vor fi obligate să ofere autorităţilor: poliţie sau fisc, datele despre călătorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri