Urarea lui Klaus Iohannis de Paște

Data actualizării: Data publicării:
iohannis declaratie_11_ian_2017_presidency

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa participă, în Sibiu, la slujba de înviere de la Biserica Romano-Catolică din Piaţa Mare.

iohannis declaratie_11_ian_2017_presidency

Şeful statului a adresat şi o urare de Paşte pentru români.

Doresc tuturor sărbători fericite, fie ca sărbătorile pascale să vă aducă bucurii, linişte şi pace sufletească. Hristos a înviat!”, a spus președintele.

Klaus Iohannis este aşteptat să ia parte şi duminică dimineaţă, alături de soţie, la o slujbă la Biserica Sfânta Treime, aşa cum s-a întâmplat şi în anii trecuţi, inclusiv când era primar al Sibiului.

Anul trecut, preşedintele a sărbătorit Paştele ortodox în Bucureşti, unde a asistat, alături de soţia sa, la slujba de Înviere de la Patriarhie. În ziua de Paşte, şeful statului a făcut o vizită militarilor români dislocaţi în Afganistan.

De Paştele Catolic, soţii Iohannis s-au aflat la Sibiu, cei doi participând la slujba de Înviere de la Biserica Romano-Catolică Sfânta Treime, unde slujba este oficiată în limbile română, germană şi maghiară.

Duminică, atât ortodocşii, cât şi catolicii vor serba Paştile, la trei ani de la ultima prăznuire comună, din 20 aprilie 2014. Apoi, abia peste opt ani, adică în 20 aprilie 2025, Învierea Domnului va fi din nou sărbătorită în aceeaşi duminică de ortodocşi şi de catolici.

Surse: Digi24, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri