USR-PLUS: Susținerea Parlamentului European pentru Kovesi ca procuror șef-european este esențială

Data actualizării: Data publicării:
160610_interviu_laura_codruta_kovesi_16_INQ_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Alianța USR-PLUS spune că susținerea Parlamentului European pentru Laura Codruța Kovesi, candidată la funcția de procuror-șef european, este esențială, cu atât mai mult cu cât cele mai importante funcții din Uniunea Europeană au fost obținute de vest-europeni, iar estul continentului nu este bine reprezentat.

„La vârful Comisiei, Parlamentului European și Consiliului nu există încă acest echilibru geografic pe care noi l-am cerut și pentru care insistăm. Ținând cont că în acest moment candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de Procuror șef european este blocată în Consiliu, considerăm că susținerea Parlamentului pentru această candidatură, cu toată forța noului mandat, este esențială”, arată USR-PLUS într-un comunicat.

Alianța anunță că „va pune pe agenda tuturor discuțiilor și negocierilor care urmează această candidatură ca o necesitate atât pentru o reprezentare a României și a Europei de Est la vârful instituțiilor europene cât și ca o datorie de onoare a eurodeputaților noștri”, potrivit comunicatului.

După un summit-maraton al șefilor de state și de guverne din Uniunea Europeană, s-a ajuns la un acord privind funcțiile de top din UE. Astfel, Ursula von der Leyen (Germania) a fost propusă oficial pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene, iar Charles Michel (Belgia) pentru funcţia de preşedinte al Consiliului European.

Laura Codruța Kovesi și procurorul Jean-Francois Bohnert sunt candidații rămași în cursă pentru șefia Parchetului European, care urmează să devină funcțional în 2020. Kovesi s-a clasat pe primul loc după interviul în comisia de experți și este sprijinită de Parlamentul European, în timp ce Bohnert este susținut de Consiliu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri