USR: Susţinem protestele faţă de graţierea corupţilor

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan fb

USR transmite, miercuri, că susţine protestele faţă de amendamentele adoptate de Comisia juridică a Senatului, privind graţierea persoanelor condamnate pentru corupţie, informează News.ro.

„PSD dovedeşte din nou că are o singură miză, salvarea corupţilor, nu binele cetăţenilor. PSD e o fabrică de sărăcie şi corupţie. USR s-a opus adoptării amendamentelor propuse de PSD şi va continua să o facă în Parlament şi în stradă. USR susţine protestele împotriva votului PSD de miercuri, 3 mai, din Comisia Juridică în favoarea graţierii totale sau parţiale a faptelor de corupţie. Graţierea infracţiunilor de serviciu, abuzul în serviciu şi conflictului de interese, va fi discutată joi, iar USR va vota împotrivă”, anunţă USR.

Liderii USR spune că adoptarea proiectului „îi va absolvi de responsabilitatea ilegalităţilor comise pe Dan Voiculescu, Elena Udrea, Dan Şova, Viorel Hrebenciuc, Mircea Cosma”.,

Comisia juridică a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi ”pentru” (PSD) şi 3 ”împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri