Vasile Blaga: Nu am agreat niciodată naționalismul exagerat, indiferent din ce parte vine

Data publicării:
vasile blaga mediafax-2

„Relațiile româno-maghiare trebuie să se deruleze într-un cadru european. Suntem și noi, și Ungaria state membre ale Uniunii Europene. Noi nu am agreat niciodată naționalismul exagerat, indiferent din ce parte vine el. Asta nu înseamnă că nu suntem buni patrioți, ci dimpotrivă”, a declarat Vasile Blaga.

„Au fost, în această perioadă, poziții nelalocul lor ale multor oficiali maghiari. Sunt declaraţii aboslut nelalocul lor, dar care, repet, trebuie tratate în context european”, a mai spus liderul PDL, întrebat cum vede politica Ungariei referitoare la minorități.

Liderul PDL a apreciat că România este un model în UE pentru modul în care majoritatea convețuiește cu celelate minorităţi.

„Și eu cred că dacă Ungaria ar ridica, la rândul ei, standardele la acest nivel ar fi foarte bine pentru România şi Ungaria”, a mai spus Vasile Blaga.   

România îşi va asuma sarcina de a „pune la punct” Budapesta, care a devenit un focar de instabilitate pentru toate ţările din regiune în care trăiesc comunităţi de maghiari, a declarat, luni, președintele Traian Băsescu.

Asta după ce, săptămâna trecută, liderul formaţiunii Jobbik, Vona Gabor, afirmase că formaţiunea pe care o conduce va apăra drepturile maghiarilor din Transilvania, chiar dacă asta va duce la un conflict cu România.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri