Vasile Blaga și Monica Macovei și-au început campaniile pentru șefia PDL

Data publicării:
macovei 20blaga 202285216 20mediafax 20foto 20razvan 20chirita-52440

În discursurile lor, Vasile Blaga şi secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, au spus că au ales Suceava pentru începerea campaniei interne în partid întrucât de aici a început „revoluţia portocalie”, potrivit MEDIAFAX.

Vasile Blaga şi-a exprimat convingerea că va fi preşedintele unui PDL unit şi puternic, subliniind că un partid puternic se bazează pe valori pe care el personal nu şi le schimbă de la o lună la alta sau de la un an la altul. El a mai spus că îşi doreşte ca în această campanie internă din partid să existe o dezbatere sănătoasă pentru partid, astfel încât competitorii actuali să-şi poată da „Bună ziua” şi după 23 martie.

Este viaţă şi după 23 martie. Aştept un comportament ca al meu după alegerile din mai 2011”, a declarat Vasile Blaga.

Vasile Blaga a arătat că programul său propune reconstrucţia PDL, să recâştige inimile românilor şi să câştige viitoarele alegeri generale. El a mai spus că un partid puternic se bazează pe rezerva de cadre şi a subliniat că cei mai mulţi şefi de decocentrate, aproximativ 90 la sută, au plecat din partid.

Moțiunea „Reformiștii”

Întrebată după ce a depus moţiunea „Reformiştii” pentru şefia PDL, dacă intenţionează să plece din PDL în cazul în care va înregistra un eşec la Convenţia partidului din 23 martie, Monica Macovei a răspuns:

Suntem pe cursa de 200 de metri, noi din start ne-am concentrat să câştigăm. În acest moment iau în calcul câştigarea bătăliei în partid şi câştigarea conducerii partidului. Poate domnul Blaga şi-ar dori să plec, dar, repet, pentru mine aceasta este prioritatea (câştigarea conducerii PDL - n.red.)”, a precizat europarlamentarul PDL, într-o conferinţă de presă, informează MEDIAFAX.

Ea a arătat că ar fi oportun ca preşedintele Băsescu să vină la Convenţia PDL dacă este invitat, argumentând că e o convenție publică.

Monica Macovei a mai spus că moţiunea sa „Reformiştii” a fost semnată de 400 de membri PDL, dar de niciun preşedinte de organizaţie.

Atuul meu principal este credibilitatea, întotdeauna am făcut ce am promis că fac”, a afirmat Monica Macovei.

De asemenea, europarlamentarul a spus că de sâmbătă începe campania în filiale, prima vizată fiind Capitala, care a fost pierdută şi pe care reformiştii ar dori să o recucerească.

Monica Macovei a venit la depunerea moţiunii însoţită de fostul ministru al Afacerilor Externe Theodor Baconschi, de Sever Voinescu şi de Ionuţ Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri