Victor Ponta își asumă eșecul votului din diaspora la prezidenţialele de anul trecut

Data publicării:
victor ponta efigie

Premierul Victor Ponta îşi asumă, în premieră, responsabilitatea pentru ceea ce numeşte eşecul votului din diaspora de la alegerile prezidenţiale

„Ne-am organizat foarte prost pentru votul din diaspora, în sensul de Guvernul României. Dintr-un calcul gresit, am spus: e același număr de secții ca în 2009. Atunci a fost o mare emulație. Dacă vin cu 10.000, cu 20.000, 50.000 de oameni în plus, n-o să fie nicio problemă. Au venit cu 200.000 de oameni în plus și am fost total depășiți. Un calcul politic și administrativ greșit”, a spus Victor Ponta.

Premierul a explicat şi ce a stat, din punctul său de vedere, la baza conflictului cu Mircea Geoană, exclus din PSD, după alegerile prezidenţiale.

Conflictul cu domnul Geoană a fost legat de faptul că nu l-am desemnat ministru de Externe, l-am desemnat pe domnul Aurescu. Mi-a oferit să mă sprijine din această calitate și eu l-am preferat pe Bogdan Aurescu, pentru că am o părere foarte buna despre Bogdan Aurescu, putea să fie ministru de mai mult timp. E o persoană pe care o cunosc de mult și a cărei capacitate profesională cred că nu a pus-o nimeni la îndoială”, a adăugat șeful Guvernului.

În fine, Victor Ponta spune că se înţelege mult mai bine cu adversarul său de la prezidenţiale, Klaus Iohannis, decât cu fostul preşedinte, Traian Băsescu.

Haideți să lucrăm împreună, eu vreau să lucrăm împreună. Nu am niciun fel de resentiment. Am respect și pentru cel pe care îl înving într-o competiție, am respect și pentru cel care mă învinge. E prima data în România când, printr-o conjunctură, șase milioane de români care l-au votat pe Klaus Iohannis sunt reprezentați la nivel politic, prin președinte, și cinci milioane care m-au votat pe mine sunt și ei reprezentați prin primul-ministru. De obicei, câștigătorul ia tot”, a mai spus Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri