VIDEO Marcel Ciolacu îl atacă pe Florin Cîțu în scandalul "gentleman agreement": ”N-a înţeles nimic”

Data actualizării: Data publicării:
ID233761_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu a răspuns, vineri seara, acuzațiilor aduse de fostul premier Florin Cîțu, care a declarat că instituţiile statului ar trebui să se autosesizeze în legătura cu înțelegerea de tip "gentleman agreement" anunțată de actualul premier cu Coca-Cola. Șeful Executivului l-a atacat pe Cîțu, declarând că ”n-a înţeles nimic”.

Premierul Marcel Ciolacu i-a răspuns, vineri seară, lui Florin Cîţu care afirmă că instituţiile statului ar trebui să se autosesizeze după declaraţiile premierului Marcel Ciolacu potrivit cărora are un gentleman agreement cu Coca-Cola.

Șeful Executivului promitea că supraimpozitarea privind produsele cu zahăr se va întoarce spre companie sub formă de ajutor pentru investiţii. 

Marcel Ciolacu a fost întrebat, vineri seară, la Râmnicu Vâlcea, despre acuzaţiile fostului premier Florin Cîţu potrivit cărora ar avea o înţelegere cu Coca-Cola.

”N-a înţeles nimic cel care m-a acuzat. După cum a condus şi ţara, printr-un accident total întâmplător, cu costuri majore”, a răspuns Marcel Ciolacu.

Răspunsul premierului poate fi urmărit la minutul 10:55:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ce acuzații a lansat Florin Cîțu

Fost premier şi fost ministru de Finanţe, Florin Cîţu afirma, pe pagina sa de Facebook,  că instituţiile statului ar trebui să se autosesizeze după declaraţiile premierului Marcel Ciolacu potrivit cărora are un gentleman agreement cu Coca-Cola că supraimpozitarea privind produsele cu zahăr se va întoarce spre companie sub formă de ajutor pentru investiţii.

”Marcel Ciolacu vinovat de abuz în serviciu şi trafic de influenţă?”, se întreabă Cîţu, precizând că premierul nu are voie să facă înţelegeri private cu companiile, în afara cadrului legal.

"Două lucruri foarte importante care ar trebui investigate de instituțiile statului: 1. Premierul României nu are voie să facă înțelegeri cu companiile private în afara cadrului legal. Situația este și mai gravă pentru că este vorba de o singură companie!!! 2. Ce a primit Marcel Ciolacu la schimb pentru această înțelegere cu o singură companie!!! Așteptăm instituțiile statului să se autosesizeze", scria fostul premier.

Ce a declarat Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Fabrica Coca Cola din Ploieşti, că în timpul comunismului, când vorbeai de Coca Cola te gândeai imediat la un sentiment de libertate.

”Noi aveam Brifcor, aşa se numea produsul nostru şi norocul dvs este că nu mai există, de aceea ne-am apucat să bem Coca-Cola”, a glumit premierul.

Şeful Executivului a spus că are un gentleman agreement cu conducerea Coca Cola România, că toată această supraimpozitare privind produsele cu zahăr se va întoarce către companie, sub formă de ajutor de stat, în noile proiecte de dezvoltare.

”Poate v-aţi dat deja seama, cred, datorită vârstei mai ales, că nu sunt un fan al băuturilor cu zahăr. În pachetul de măsuri fiscale pe care mi-am asumat răspunderea am propus inclusiv mărirea accizelor pe acest tip de băuturi, cred că este o decizie legitimă în vederea protejării sănătăţii publice, în special a tinerei generaţii, mai tentată să consume produse cu un aport semnificativ de zahăr. Începând de astăzi, am un gentleman agreement cu conducerea Coca Cola România, că toată această supraimpozitare se va întoarce către companie, sub formă de ajutor de stat, în noile proiecte de dezvoltare”, a declarat premierul în final.

Editor : C.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri