VIDEO. Opoziția s-a certat în plenul Camerei Deputaților, spre deliciul PSD-ALDE

Data actualizării: Data publicării:
viorica dancila parlament plen buget inquam george calin 2019-02-15 GC vot buget 1-4023
Foto: Inquam Photos / George Călin

Opoziția s-a certat în plenul Camerei Deputaților, spre deliciul PSD-ALDE. Totul a pornit de la un deputat USR, care dezamăgit de poziția PNL în privința unui proiect de lege, i-a certat pe liberali de la tribuna Parlamentului. Liberalii i-au acuzat la rândul lor pe aleșii USR de populism și demagogie. La schimbul de replici au fost martori deputații PSD-ALDE, care au ținut să îi ironizeze pe aleșii Opoziției. Proiectul de lege care a semănat discordie în Opoziție prevede că medicii, membrii Academiei Române și ai Academiei de Științe Medicale, precum și profesorii universitari pot continua, la cerere, activitatea medicală până la vârsta de 70 de ani.

 

Actul normativ a fost adoptat cu majoritate de voturi, doar USR a votat împotrivă, în timp ce PNL s-a abținut.

Emanuel Ungureanu, deputat USR: „Acest proiect de lege îmi amintește de sloganul PNL și PSD, aceeași mizerie. E doar o metaforă. În spatele ei se află un deputat de Cluj pe nume Stamatian Vasile care e membru al acestei pseudoacademii, Academia de Științe medicale, și care practic cu ajutorul unor colegi din UDMR și PSD și-a mai tras niște ani peste vârsta de pensionare, care se duce încet spre 80 de ani”.

Florin Roman, deputat PNL: „O ţară întreagă a auzit de profesorul Stamatian. O Europă întreagă a auzit de profesorul Stamatian. Să ajungă un neica nimeni, scuze, e doar o expresie, să jignim de maniera asta e impardonabil, e jenant. Şi atunci, când mai invocaţi numele profesorului, puneţi mâna pe carte şi citiţi!”.

Petru Movilă: „Cel care nu are nume îi datorează profesorului Stamatian faptul că e asistat social la naştere şi are un copil probabil frumos şi deştept. Cam despre asta vorbim, despre caracter, despre oameni”.

Alexandru Băişanu, deputat ALDE: „În sfârşit, mă bucur că PNL s-a trezit şi şi-a dat seama care e duşmanul. Continuaţi bătălia, domnilor!”.

Daniel Suciu, deputat PSD: „Stimaţi colegi, vă măcelăriţi între voi şi vreţi să ne convingeţi că împreună puteţi guverna această ţară?”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri