Viorica Dăncilă vrea ca Tudorel Toader să-și asume amnistia

Data publicării:
viorica dancila in sedinta de guvern
Foto: gov.ro

Viorica Dăncilă nu este dispusă să-şi asume amnistia şi graţierea. Premierul susţine că ministrul Justiției, Tudorel Toader, este cel care ar trebui să inițieze și să semneze o ordonanță de urgență pe această temă.

viorica dancila sedinta guvern_gov ro
Viorica Dăncilă vrea ca o eventuală ordonanță pentru amnistie și grațiere să aibă semnătura lui Tudorel Toader Foto: gov.ro

Într-o discuţie informală cu jurnaliştii, şeful Executivului a explicat că înţelege votul din Consiliul Naţional al PSD privind o lege a amnistiei şi graţierii, dar că trebuie îndeplinite anumite condiţii pentru adoptarea ei. Întrebată dacă ordonanţa ar putea fi semnată de un secretar de stat, Dăncilă a precizat că şi-ar dori ca Tudorel Toader să şi-o asume şi să o şi semneze.

Premierul le-a mai spus jurnaliştilor că până la 1 ianuarie vrea să aibă miniştrii în funcție la Dezvoltare şi la Transporturi. O discuţie între Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă ar putea avea loc chiar azi, înainte sau după şedinţa CSAT, programată pentru ora 12:00.

Liviu Dragnea pare ușor iritat de faptul că ministrul justiției nu s-a grăbit să dea curs dorinței social-democraților de a avea o ordonanță de urgență referitoare la amnistie și grațiere. Liderul PSD a avut joi, la Antena 3, o declarație interesantă. El a spus că modificările Codurilor penale trebuie prezentate într-o perioadă rezonabilă prim-ministrului de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Și a adăugat că intervine un moment când aprecierea faţă de un om nu mai poate compensa lipsa de decizie a acestuia.

Citiți mai mult aici:  Dragnea: Şi pentru ministrul Justiţiei vine un moment când aprecierea nu mai poate compensa lipsa de decizie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri