Votanți PSD: „Ne-aţi minţit să vă dăm votul. Ne prostiţi şi ne luaţi totul”

Data actualizării: Data publicării:
protest sanatate digi

Zeci de sindicalişti ai Federaţiei Sanitas au pichetat, vineri, Ministerul Finanţelor Publice, nemulţumiţi de propunerea Guvernului de a transfera plata taxelor sociale de la angajator la angajat. Pe pancartele protestatarilor era scris „Ne-aţi minţit să vă dăm votul. Ne prostiţi şi ne luaţi totul”. Reprezentanții Sanitas au anunțat un miting pe 19 octombrie, în Piața Victoriei.

Protestul sindicaliştilor Sanitas a început la ora 11.00 în faţa Ministerului Finanţelor Publice, după ce proteste asemănătoare au avut loc şi luni, la Ministerul Muncii, şi miercuri, la Ministerul Sănătăţii.

Sindicaliştii au avut pancarte cu mesaje precum „Ne-aţi minţit să vă dăm votul. Ne prostiţi şi ne luaţi totul” şi „Transferul de contribuţii, lipsa voastră de soluţii”. Oamenii au suflat în vuvuzele şi au strigat „Hoţii” şi „PSD, cea mai mare mafie”.

Federaţia Sanitas solicită modificarea Legii salarizării unitare (nr. 153/2017), intrată în vigoare la 1 iulie, în sensul acordării de creşteri salariale şi sporuri pentru angajaţii din sănătate şi asistenţă socială. De asemenea, sindicaliștii vor renunţarea la trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat și cer să li se acorde tichete de masă începând cu 1 ianuarie 2018.

Sindicaliştii de la Sanitas au anunţat și un miting în 19 octombrie, în Piaţa Victoriei din Capitală.

Vineri au loc negocieri, la Guvern, între premierul Mihai Tudose şi liderii principalelor confederaţii sindicale, care cer ca Guvernul să renunţa la măsura de transferare a taxelor sociale de la angajator la angajat.

La discuţii participă liderii principalelor confederaţii sindicale, între care preşedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, şi cel al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, Dumitru Coarnă, iar din echipa guvernamentală fac parte şi ministrii Sănătăţii, Muncii şi Finanţelor.

Negocierile de vineri de la Guvern au fost convenite în urmă cu trei zile, în urma protestului din Piaţa Victoriei organizat de Cartel Alfa şi la care au participat câteva mii de oameni. Atunci, o delegaţie a protestatarilor s-a întâlnit cu premierul Mihai Tudose.

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, anunţa, după negocierile cu premierul Mihai Tudose, că „a rămas stabilit să se ia în analiză netransferarea taxelor sociale de la angajator la angajat, dar să se analizeze implicaţia acestei măsuri asupra legii de salarizare bugetară”, în timp ce premierul a susţinut că nu s-a convenit asupra renunţării transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, aşa cum cer sindicatele, şi că vineri vor fi discuţii cu toate confederaţiile sindicale.

La protestul de miercuri, au participat poliţişti, angajaţi din sănătate sau transporturi, veniţi cu autocare sau microbuze din mai multe judeţe ale ţării.

Pe pancartele protestatarilor au fost scrise mesaje precum: „Vă plătim să ne slujiţi, nu să ne batjocoriţi”, „Paharul răbdării s-a umplut. Dările mai mari decât veniturile?”, „Trăiască guvernanţii aşa cum trăieşte poporul”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri