Polițiștii locali protestează la Ministerul Dezvoltării pentru sporuri și condiții de muncă mai bune

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - INCIDENT - LICEU TEHNIC DIMITRIE LEONIDA - 13 FEB 20
La începutul lunii decembrie 2023, Federaţia Naţională a Sindicatelor Unite din Poliţia Locală a lansat campania „Și noi existăm”, pentru a atrage atenția asupra importanței polițiștilor locali în societate. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Sute de polițiști locali au ieșit în stradă, la un protest organizat de Federaţia Naţională a Sindicatelor Unite din Poliţia Locală România, care a anunțat manifestații marţi şi miercuri începând cu ora 11:00 la Ministerul Dezvoltării. Aceștia sunt nemulțumiți de sporurile pe care le primesc, dar și de condițiile de muncă.

În jur de 300 de polițiști locali protestează la Ministerul Dezvoltării. Aceștia cer beneficii materiale pentru condiţii deosebite de muncă, introducerea obligativităţii acordării normei de hrană pentru poliţiştii locali, în condiţiile în care doar jumătate dintre ei, la nivel naţional, au acest beneficiu, dar şi modificări în ceea ce priveşte legislaţia în baza căreia funcţionează Poliţia Locală, potrivit Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Unite din Poliţia Locală România.

Polițiștii locali se plâng că nu primesc sporul de 75% pentru zilele de weekend lucrate sau pentru sărbătorile legale, iar o parte dintre aceștia reclamă faptul că nu primesc norma de hrană.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

De asemenea, sindicaliștii cer ca munca polițiștilor locali să fie încadrată în condiții speciale și deosebite și vor un polițist local la o mie de locuitori în orașe și un polițist local la 5000 de locuitori în județe și în Municipiul București.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri