Video&Foto Polițistul din Brașov prins cu un kilogram de cocaină vindea droguri încă de anul trecut. Cum opera rețeaua din care făcea parte

Data actualizării: Data publicării:
politist prins cu droguri
Polițistul din Brașov prins cu un kilogram de cocaină vindea droguri încă de anul trecut. FOTO: captură video Digi24

Polițistul din Brașov care a fost prins în timp ce vindea droguri printre blocuri  în uniforma de polițist făcea parte dintr-o rețea de traficanți care vindea stupefiante în Brașov încă de anul trecut. Anchetatorii au stabilit că traficanții aveau două metode de operare în Brașov.

Polițistul a fost prins, joi, în flagrant, în timp ce transporta un kilogram de cocaină.

Polițistul lucra la Ordine Publică, la Secția 5 din Brașov. În trecut, polițiștii de la Crimă Organizată au primit informații că este membru al unei grupări de traficanți de droguri, iar astfel, în colaborare cu procurorii DIICOT au fost făcute cercetări și au destructurat gruparea.

Surse Digi24 spun că la domiciliul polițistului nu au fost găsite droguri în urma percheziției. El ar fi avut rolul de dealer și ar fi condus uneori fără permis.

Recent, el a fost prins în timp ce circula cu 240 de kilometri la oră pe o stradă din oraş, fiindu-i suspendat permisul de conducere. Sindicatul Europol a scris pe Facebook că bărbatul „încă polițist” vindea cocaină în timp ce purta uniformă.

Cum opera gruparea de traficanți de droguri

Procurorii DIICOT Brașov au reținut ieri zece inculpați, în două cauze penale de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, complicitate la trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără de drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În primul dosar, s-a reținut că, în perioada decembrie 2022 – august 2023, inculpații au comercializat, în mod repetat și au intermediat comercializarea de droguri de risc, de mare risc și substanțe cu efecte psihoactive (canabis, ketamină, amfetamină și MDMA), cu sume cuprinse între 200 și 600 de lei, către consumatori din Brașov.

Procurorii au stabilit că inculpații, pe lângă modalitatea vânzării directe, au utilizat și o aplicație tip chat (metoda "dead drop"), prin care au creat un grup pentru cei care doreau să cumpere sau să vândă droguri de risc și de mare risc.

Polițistul din Brașov care a fost prins în timp ce vindea droguri printre blocuri  în uniforma de polițist făcea parte dintr-o rețea de traficanți care vindea stupefiante în Brașov încă de anul trecut. Imagini de la percheziții. FOTO: diicot.ro
Polițistul din Brașov care a fost prins în timp ce vindea droguri printre blocuri  în uniforma de polițist făcea parte dintr-o rețea de traficanți care vindea stupefiante în Brașov încă de anul trecut. Imagini de la percheziții. FOTO: diicot.ro

În cel de-al doilea dosar, s-a stabilit că, în perioada decembrie 2022 – august 2023, inculpații au comercializat, în mod repetat și au intermediat comercializarea de droguri de mare risc (cocaină), cu sume cuprinse între 900 și 2.000 de lei, către consumatori din Brașov.

Pentru a nu fi descoperiți, inculpații au racolat mai mulți consumatori, prin intermediul cărora au comercializat diverse cantități de droguri.

"Precizăm că la data săvârșirii faptelor, unul dintre inculpați deținea calitatea de polițist. Investigațiile vizând activitatea infracțională a inculpatului, au fost sprijinite constant de  Inspectoratul Județean de Poliție Brașov", informează DIICOT.

În aceste dosare, anchetatorii au făcut 29 de percheziții în Brașov. Au găsit 25 grame de cocaină, o cantitate de MDMA , 12.400 lei, mai multe cântare de precizie și grindere, precum și alte mijloace de probă.

Opt acuzați au fost arestați pentru 30 de zile.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri