Ponta, atac fără precedent la adresa jurnaliștilor Digi24. Pentru fostul premier, telespectatorii sunt „foci și pelicani”

Data actualizării: Data publicării:
Fostul premier Victor Ponta. F
Fostul premier Victor Ponta. Foto: Facebook/ Victor Ponta

Atac fără precedent la adresa jurnaliștilor Digi24 venit de la cel mai înalt nivel, de la consilierul prim-ministrului Marcel Ciolacu. Victor Ponta - la rândul sau fost premier - a acuzat de fake news corespondenții Digi24 care trasmit în regim de breaking news din apropierea graniței Israelului cu Fâșia Gaza. Ponta a creat el însuși un fake, făcând referire doar la un fragment din corespondența colegilor noștri, Cristina Cileacu și Valentin Stan. Cât despre telespectatori, Victor Ponta a spus ca sunt foci și pelicani.

ACTUALIZARE 18.48: Premierul Marcel Ciolacu a reacționat la declarațiile lui Victor Ponta.

„Opiniile personale exprimate de domnul Ponta nu au nicio legătură cu activitatea Guvernului. Îmi pare rău pentru situația prin care trece doamna Cristina Cileacu, al cărei profesionalism nu a fost niciodată pus la îndoială”, a spus premierul.

Victor Ponta, fost prim-ministru și actual consilier al premierului Marcel Ciolacu, cataloghează unul dintre trimișii speciali ai Digi24 în Israel drept Madam care transmite de pe burtă, într-un mesaj cu un limbaj suburban, postat pe una dintre rețelele sociale.

Într-o țară normală, cu presă normală, această Madam care transmite de pe burtă când lumea în jur merge linistită pe bicicletă, ieșea la televizor, își cerea scuze că își bate joc de telespectatori și de reporterii care chiar își pun viața în pericol. După care anunța politicos că își dă demisia (ca să nu o dea afară postul la care lucrează)! Dar am uitat că la noi impostorii sunt recompensați - dacă minți și te maimuțărești ești ce este nevoie. Eu cred că primește și o primă - ca să cumpere și o boxă la care să pună sunet de bombe! Focile și pelicanii o să se uite în continuare numai la ea!”, a scris Ponta.

Potrivit potocolului de securitate din Israel, în cazul unei alarme de atac aerian, populația trebuie să se pună la adăpost de îndată. Asta înseamnă să meargă în cel mai apropiat buncăr sau cameră de siguranță, iar în cazul în care se află într-o zonă deschisă, recomandarea este să se întindă la pământ. Așa au procedat și jurnaliștii Digi24 surprinși de alarmă în mijlocul unei transmisiuni în direct.

Cristina Cileacu, trimis special Digi24 în Israel: Toată lumea știe ce are de făcut și este foarte multă încredere în armata israeliană. În momentul asta sună din nou alarma. Vali, la mașină, jos! Să vedem cum ne descurcăm cu vestele, sper că se aude alarma. Recomandarea este să stai jos dacă nu ai unde să fugi și ca atare asta facem în această clipă... Se aud bombardamentele, sună în continuare alarma, este singurul lucru pe care poți să-l faci și să te lași jos și să aștepți până când bombardamentele se opresc. Sunt destul de aproape de noi în momentul ăsta. Și se pare că s-au oprit. Cu siguranță este și infanteria israeliană care interceptează toate aceste bmbe. O să mai rămânem așa puțin pentru că niciodată nu știi exact când se opresc bombardamentele... Și totuși, gata, s-a făcut liniște, să încercăm să ne ridicăm.

Echipa Digi24 a respectat în totalitate protocolul de securitate din Israel, deși în imagini vedem oameni care rămân în picioare în timpul alertei de raid aerian. De altfel, într-o postare pe Twitter, ambasadorul Israelului în România atrage atenția exact asupra acestui aspect.

Oficialul spune: Israelienii ignoră uneori sirenele, dar jurnaliştii nu ar trebui să le ignore niciodată. Protocolul care însoțește o alarmă de atac aerian prevede că regulile trebuie respectate indiferent de context. În urmă cu câteva zile, cancelarul german Olaf Scholtz a fost surprins de o astfel de alarmă pe aeroportul din Tel Aviv. Întreaga delegație a coborât de urgență din avion. Membrii delegației și personalul aeronavei s-au culcat la pământ pe pistă, iar cancelarul geman a fost condus la adăpost.

Până în acest moment, premierul Marcel Ciolacu nu a luat atitudine cu privire la afirmațiile consilierului său onorific, iar fără o delimitare publică, prim-ministrul României girează acțiunile și afirmațiile unui personaj care, în acest caz, nu face altceva decât să instige la nerespectarea regulilor.

Editor : redactia.digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri