Precizările companiei TAROM după incidentul din Ungaria

Data publicării:
TAROM MARE

Din cauza nerealizării comunicării între sol, în spaţiul aerian al Ungariei, şi aeronava TAROM, care efectua zborul Munchen Sibiu Bucureşti (ROT 316), autorităţile din acest stat au decis ridicarea unui avion militar pentru escortă. Comandantul aeronavei TAROM a fost receptionat atât de alte staţii de la sol (din alte state), cât şi de către pilotul militar, transmite compania TAROM.

TAROM MARE

„Având în vedere reglementările internaţionale în vigoare, autorităţile ungare au decis ridicarea acestui avion pentru realizarea unui control vizual cu piloţii TAROM, după care avionul militar s-a întors la bază. Pasagerii TAROM nu au fost niciun moment în pericol, fiind o procedură standard. Cauza nerealizării comunicaţiei dintre aeronava şi sol se investighează în acest moment, atat de autorităţile din România, cât şi din Ungaria”, se precizează în comunicatul TAROM.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi a crescut în acelaşi timp cu aviaţia românească. TAROM îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri