Premierul Marcel Ciolacu, despre românii din Fâşia Gaza: Sunt 230 de solicitări de a ieşi, momentan nu a ieşit nimeni

Data publicării:
palatul victoria
Premierul României, Marcel Ciolacu. FOTO: Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, la Craiova, despre românii din zona conflictului din Fâşia Gaza, că sunt 230 de solicitări de a ieşi, dar momentan nu a ieşit nimeni. El a mai spus că sunt în continuare în contact şi cu autorităţile israeliene, la nivelul Ministerul de Externe şi continuă aceste discuţii. În ceea ce privește ostaticii de orgine română, Ciolacu a precizat că procedura este aceeași ca pentru ceilalți ostatici, de naționalități diferite.

”Sunt aproape 3000 de cetăţeni, şţiţi la fel de bine ca şi mine, continuă negocierile, sunt ostaticii ca şi prioritate, sunt mutaţi foarte mulţi în sud şi acolo s-a făcut totuşi un coridor care nu este atacat din niciuna dintre forţe. (..) Înţelegem cu toţii ceea ce se întâmplă, că nu există un interes din partea unei organizaţii teroriste, Hamas, să elibereze aceşti oameni şi îi folosesc drept scut uman”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a anunţat că ”au în continuare un contact şi cu autorităţile israeliene şi nu numai, la nivelul Ministerul de Externe, şi continuă aceste discuţii”.

”Sunt 230 de solicitări de a ieşi, momentan nu a ieşit nimeni”, a arătat şeful Executivului, citat de news.ro.

Întrebat ce se întâmplă cu ostaticul cu cetăţenie română, premierul a spus: ”Vom face ce facem cu toţi ostaticii răpiţi şi americani şi germani şi francezi. Nu negociem, este o celulă (de criză - n.red.)”.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri