Președintele Klaus Iohannis l-a felicitat pe David Popovici: „Ai oferit astăzi multe emoții și bucurii tuturor românilor”

Data actualizării: Data publicării:
David Popovici pe podium.
David Popovici a devenit campion mondial la seniori, în proba de 200 metri liber. Foto: Profimedia Images

Preşedintele Klaus Iohannis l-a felicitat, luni seara, pe David Popovici pentru performanţa obţinută la Campionatul Mondial de nataţie. Popovici a devenit campion mondial la seniori, în proba de 200 metri liber.

"Felicitări, David Popovici, pentru performanța extraordinară obținută la Campionatul Mondial de natație! Prin ambiția, talentul și perseverența dovedite, ai oferit astăzi multe emoții și bucurii tuturor românilor și ai scris o nouă pagină în istoria sportului românesc. Suntem mândri de tine", a transmis Klaus Iohannis, pe pagina sa de Facebook.

Popovici a fost felicitat și de ministrul Sportului, Eduard Novak, care  s-a arătat impresionat reușita tânărului român. Reacții au venit și din partea premierului Nicolae Ciucă, precum și a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. 

David Popovici, în vârstă de 17 ani, a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100.

David Popovici, debutant la Mondialele de seniori, a adus primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai avea până acum două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul României la Mondiale este acum de trei medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri