Prima măsură în cazul tinerei care a născut pe trotuar, la Urziceni: Directoarea spitalului a fost suspendată

Data actualizării: Data publicării:
358759360_195164790204307_3686643571926315917_n
Daniela Ianus, managerul Spitalului Municipal Urziceni. Foto: Captură video Digi24

Managerul Spitalului Urziceni, Daniela Elena Ianuș, a fost suspendat din funcție, a anunțat miercuri primarul orașului, Constantin Sava. Decizia a fost luată „la presiunea publică”, după ce o tânără de 24 de ani a născut recent pe trotuarul din fața unității medicale pentru că nu a fost primită în spital. Totodată, edilul a anunțat că urmează să aibă o întâlnire cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Constantin Sava a declarat, miercuri, că a decis suspendarea din funcţie a managerului Spitalului Urziceni, Daniela Elena Ianuş.

”Astăzi am luat hotărârea de suspendare din funcţie a doamnei manager. A fost informată DSP şi prima informare pe care am făcut-o a fost către domnul ministru Rafila”, a declarat primarul, potrivit News.ro.

Acesta a precizat că nu a mai aşteptat rezultatul anchetelor care au fost demarate de mai multe instituţii, dar şi de procurori, din cauza presiunii exercitate de către opinia publică şi mass-media.

Primarul a mai anunţat că, la ora 16.00, va avea o discuţie cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, pe tema actului medical care are loc în spital, nu pe tema actului managerial.

Ministrul Rafila a afirmat luni că o demisie de onoare sau chiar demiterea de către primarul localității a managerului de spital este „morală și potrivită”.

O femeie de 24 de ani a născut luni pe trotuarul din faţa Spitalului Urziceni, unde nu a fost primită din lipsă de locuri şi pentru că nu exista un medic ginecolog de gardă.

Acolo a fost declanșată o anchetă internă, pentru a se stabili cum a fost posibil acest lucru, după ce chiar personalul medical a chemat ambulanța să o ducă pe gravidă la altă unitate sanitară deoarece la Urziceni, la ora respectivă, nu era niciun medic ginecolog de gardă. Poliţiştii din Ialomiţa au deschis dosar de cercetare penală pentru abuz în serviciu.

Daniela Ianuș, managerul Spitalului Municipal Urziceni, a declarat, luni, în exclusivitate pentru Digi24, că angajații spitalului ar fi încercat să o ajute pe tânără, însă femeia și rudele sale nu ar fi așteptat ambulanța la CPU, deși, spune directoarea spitalului, asistenta de gardă ar fi insistat pentru acest lucru.

În schimb, părinții tinerei reclamă că aceasta a fost discriminată pe motiv că este de etnie romă. Mama tinerei a spus, marți seară, la Antena 3, că atunci când a ajuns cu ea la spital nu a găsit pe nimeni la Urgenţe, iar când a strigat pentru a cere ajutor a venit „o doamnă dintr-o cameră, care dormea, şi a început să spună: de ce strigaţi aşa, doamnă, că ne-aţi trezit?”

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri