"Primarul era prea bucuros, l-am înțeles". Președintele CJ Arad explică ceremonia de inaugurare din comuna unde nu s-a inaugurat nimic

Data actualizării: Data publicării:
ceremonie de inaugurare la arad
Ceremonia fastuoasă cu pâine, sare și tăiat de panglică organizată de primăria dintr-o comună din Arad, deși nu era nimic de inaugurat, a avut loc pentru că primarul era prea bucuros, a explicat președintele Consiliului Județean Arad. Foto: Captură specialarad.ro

Ceremonia fastuoasă cu pâine, sare și tăiat de panglică organizată de primăria dintr-o comună din Arad, deși nu era nimic de inaugurat, a avut loc pentru că primarul era prea bucuros, a explicat președintele Consiliului Județean Arad.

De bucurie că a obținut toate avizele necesare, un primar din Arad a tăiat panglica pentru începerea lucrărilor la rețeaua de canalizare. L-a avut alături pe șeful Consiliului Județean, care spune că îi înțelege entuziasmul. Birocrația durează câțiva ani, lucrările, doar 8 luni. 

Investiția se ridică la 6,6 milioane de euro, bani de la Guvern, Consiliul Județean și bugetul local. Aflat la al doilea mandat, primarul spune că a făcut rost cu greu de această finanțare.

Iosif Bimbo, primarul comunei Livada: "Este munca a 4 ani de zile. Munca a fost una foarte minuțioasă, de lungă durată, avizele, la fel, au fost destul de greoi de obținut, sunt foarte mulți avizatori."

Iustin-Marinel Cionca, președintele Consiliului Județean Arad: "Eu cred că bucuria primarului a fost atât de mare, încât a organizat această tăiere de panglică și, într-un fel, eu l-am înțeles, pentru că în România am ajuns astăzi să stai 5 ani de zile, te lupți cu instituțiile statului și cu birocrația și să realizezi o lucrare cum este cazul la Livada în 8 luni de zile."

Localnic: "Noi ne bucurăm, sigur că ne bucurăm și abia așteptăm, vă dați seama, că sunt niște condiții. Am și râs, că-i inaugurare înainte de a începe lucrările."

Reporter: Dacă la începutul lucrărilor ați tăiat o panglică, ce-o să faceți la final? Organizați Zilele Comunei sau ce veți face?

Iosif Bimbo, primarul comunei Livada: Nu, la sfârșit, ca și modestie n-o să facem... Nici măcar n-o să ne lăudăm.

Edilul dă asigurări că lucrările vor fi gata până la sfârșitul anului viitor.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri