Primarul unei comune din Buzău, trimis în judecată pentru că a asfaltat ilegal trei străzi

Data publicării:
Primarul unei comune din Buzău, trimis în judecată pentru că a asfaltat ilegal trei străzi
Primarul unei comune din Buzău, trimis în judecată pentru că a asfaltat ilegal trei străzi. Foto: Profimedia Images

Un primar dintr-o comună buzoiană a fost trimis în judecată pentru că a asfaltat trei străzi înainte de a obţine toate documentele legale necesare pentru lucrările efectuate.

Primarul comunei Cochirleanca, Nicolae Stanciu, aflat la al doilea mandat, este acuzat de procurori că în mandatul trecut ar fi asfaltat ilegal trei străzi din comună.

Edilul ar fi încheiat cu o societate din Buzău două contracte de asfaltări în decembrie 2018 şi ianuarie 2019 iar la finele lunii mai 2019 societatea respectivă ar fi început asfaltarea drumurilor săteşti fără a mai aştepta obţinerea autorizaţiei de construcţie.

„Instanţa dispune începerea judecării cazului în ceea ce îi priveşte pe Nicolae Stancu, primar al UAT Cochirleanca, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea de lucrări neautorizate în zona drumului public, în formă continuată (2 acte materiale), faptă prevăzută şi pedepsită de art. 341, alin. (1) din Codul penal, cu aplic. art. 35, alin. (1) din Codul penal, constând în aceea că, în calitate de primar şi reprezentant al UAT Cochirleanca la semnarea contractului nr. 8287/10.12.2018 având ca obiect “lucrări covor asfaltic DS3, DS41 – sat Boboc şi DS10, DS11, DS12, DS36 şi DS38 – sat Cochirleanca” şi a contractului nr. 3487/09.05.2019 având ca obiect “lucrări covor asfaltic DS2, DS5, DS9, DS11 – sat Roşioru şi DS8, DS9 – sat Cochirleanca” contracte încheiate între această instituţie în calitate de achizitor şi S.C. LEU AQUACULTURA S.R.L. în calitate de executant, în perioada 22.05.2019 – 06.06.2019 a efectuat lucrări de reabilitare a drumului public fără autorizaţie de construcţie eliberată în condiţiile legii”, se arată în încheierea şedinţei de judecată din camera preliminară a Judecătoriei Râmnicu Sărat, potrivit News.ro.

De asemenea, proprietarul societăţii cu care Primăria Cochirleanca a încheiat contractele de lucrări de asfaltare ale celor trei drumuri săteşti este trimis în judecată pentru efectuarea de lucrări neautorizate în zona drumului public, în formă continuată.

Decizia magistraţilor de la Judecătoria Râmnicu Sărat nu este definitivă şi a fost deja contestată de primarul comunei Cochirleanca care susţine că a demarat lucrările pentru că drumurilee devenise impracticabile din cauza ploilor iar sătenii nu mai aveau pe unde circula.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri