Primele măsuri după moartea Alexandrei în spitalul din Botoșani. Era însărcinată în 3 luni și mai avea 3 copii acasă

Data publicării:
13 maternitate
Foto cu caracter ilustrativ

Managerul Spitalului de Urgenţă (SJU) „Mavromati”, din Botoșani, Angel Călin, a anunțat, luni, că medicii de pe Secţia Obstetrică - Ginecologie 1, care erau de serviciu în noaptea de 17 spre 18 august, când Alexandra, tânăra de 25 de ani însărcinată în trei luni, a murit la câteva ore de la internare, au fost suspendați. 

Măsura a fost luată în urma unei anchete interne desfăşurate în cursul zilelor de vineri, sâmbătă şi duminică, având în vedere situaţia gravă generată de decesul pacientei care s-a produs la câteva ore după internare.

Citește și: „Nu mai rezist! Vă rog din suflet”. Filmul tragediei în care o tânără însărcinată din Botoșani a murit pe patul de spital

„Activitatea noastră a fost îndreptată strict către Secţia Obstetrică - Ginecologie 1, care a avut rolul de primire a pacientei. Deci este suspendat medicul de gardă împreună cu aparatul medical care era pe tură atunci”, a declarat Angel Călin, potrivit Agerpres.

Conducerea SJU a mai dispus contractarea unui serviciu de audit medical extern „care să evalueze cu celeritate activitatea şi procedurile medicale aplicate în cadrul Secţiei Exterioare Obstetrică - Ginecologie”.

De asemenea, au fost sesizate Comisia de disciplină şi Consiliul etic al SJU „pentru elucidarea cazului”.

În acelaşi timp, toate înscrisurile medicale existente la nivelul secţiei respective au fost puse la dispoziţia procurorilor care anchetează acest caz.

Un raport cu privire la primele rezultate ale anchetei interne a fost transmis Ministerului Sănătăţii, dar şi Colegiului Medicilor şi Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

Aproximativ 300 de persoane au protestat, duminică seară, în fața Maternității din Botoșani, unde a murit Alexandra, potrivit știri.borosani.ro. Oamenii au cerut suspendarea dreptului de liberă practică a medicilor care au avut-o în grijă pe pacientă.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri