Video Prințul Charles a revenit după o pauză de trei ani la domeniul său din Valea Zălanului. Cum a fost întâmpinat de localnici

Data actualizării: Data publicării:
printul charles pleaca in drumetie cu contele kalnoky
Prințul Charles (stânga) a revenit în Valea Zălanului, după trei ani Foto: captură video

Prințul Charles a ajuns joi la domeniul său din județul Covasna, după ce miercuri s-a aflat la București. S-a revăzut cu localnicii și a făcut o drumeție de trei ore în jurul Văii Zălanului. Moștenitorul Coroanei britanice recunoaște că i-a fost dor de aceste meleaguri, pe care nu le-a vizitat în perioada pandemiei. Sătenii l-au întâmpinat cu bucurie pe Principele de Wales, un adevărat ambasador al turismului rural din România.

- Cum este să fiți înapoi în România după 3 ani? a fost întrebat prințul Charles de jurnaliști.

- Este minunat, mulțumesc foarte mult. Mi-a fost dor în acești trei ani, deci este o recompensă bună să pot veni înapoi și să vă văd pe voi toți.

- Și noi suntem foarte fericiți să vă vedem, de aceea vă urmăm.

- Sunteți foarte drăguți, sunteți foarte drăguți.

Prințul Charles și-a început ziua cu o plimbare. Moștenitorul Coroanei britanice iubește să-și petreacă timpul în natură, iar una dintre cele mai mari pasiuni ale sale este admiratul păsărilor.

La ora 17:30, după o drumeție de aproximativ trei ore în jurul Văii Zălanului, Prințul Charles, însoțit de contele Kalnoky, s-a întors acasă.

- Cum a fost plimbarea de astăzi? au vrut să știe jurnaliștii.

- Foarte frumoasă, am avut timp frumos, a răspuns contele Kalnoky. E foarte încântat că a revenit în țară. Fiecare clipă contează aici, a spus contele despre prințul Charles.

- Pentru dvs ce înseamnă venirea lui aici?

- Pentru noi e o revenire la normalitate, a spus contele Kalnoky.

Puține locuri se bucură de pitorescul locului din Valea Zălanului din Covasna. Aici sunt zeci de locuitori care au păstrat tradițiile de sute de ani. Casa nr. 1 în care se odihnește Prințul de Wales are în spate o potecă ce duce spre dealuri împădurite. Acolo face adesea plimbări moștenitorul Coroanei britanice.

În sat, sunt mai puțin de 150 de locuitori.  

„Anul acesta nu l-am văzut (pe prințul Charles). Acum 2-3 ani”, spune un localnic. El spune că de când prințul vine aici, zona s-a schimbat în bine și a devenit un model arhitectural și turistic. „Când a apărut dânsul aici, atunci a apărut și satul Valea Zălanului pe harta turistică României”, spune bărbatul.  O singură dată a reușit să-l vadă pe prinț, când a participat la o clacă. Prințul a fost foarte atent atunci la ceea ce au făcut oamenii și chiar a apreciat, a povestit localnicul.

Oricine se poate caza în curtea Prințului Charles din Valea Zălanului, unde sunt 7 camere pentru oaspeți. Asta, cât timp el nu este aici. Pentru o noapte de cazare plătiți aproximativ 500 de lei și puteți opta pentru regim all inclusive.

Moștenitorul Coroanei britranice mai deține o proprietate și în satul Viscri, județul Brașov.

Deja este o tradiție pentru prinț să vină în țara noastră - o vizitează încă din 1998 aproape an de an.

„Genealogia arată că Vlad Ţepeş îmi este strămoş, deci mă leagă ceva de ţara asta”, îi spunea cu mai mulți ani în urmă Prințul Charles lui Charlie Ottley, în documentarul „Wild Carpathia”.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri