Proiectul „Străzi deschise” din București se reia din acest weekend. Restricțiile pentru șoferi și bicicliști

Data publicării:
Începe „Străzi Deschise” în București. Calea Victoriei redevine pietonală
Începe „Străzi Deschise” în București. Calea Victoriei redevine pietonală. Foto: Facebook/Nicușor Dan

Din 29 aprilie și până pe 8 octombrie, Calea Victoriei și, ulterior, mai multe străzi din centrul Capitalei vor fi exclusiv pietonale în weekenduri, a anunțat primarul Nicușor Dan. Proiectul „Străzi deschise” aduce cu el restricții de trafic auto, devierea autobuzelor, iar pe străzile pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

„Din acest week-end începe cel mai popular eveniment care se desfăşoară în aer liber în Capitală: „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”. Din 29 aprilie şi până în 8 octombrie, străzile din centrul oraşului vor deveni zone exclusiv pietonale şi vor găzdui numeroase evenimente artistice şi educaţionale, realizate în colaborare cu teatre, instituţii culturale, operatori independenţi şi artişti”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

El a adăugat că „în primul week-end, Calea Victoriei se deschide pentru pietoni (între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei), între orele 10:00 şi 22:00, iar programul artistic va cuprinde numere de circ pentru copii, expoziţii ale Muzeului Municipiului Bucureşti la Casa Filipescu Cesianu, premiere teatrale din stagiunea Teatrului Masca sau întâlniri cu artişti animatori pe picioroange”.

De asemenea, „în următoarele week-end-uri, pentru a ajunge la cât mai mulţi locuitori ai oraşului, dar şi pentru a permite organizarea altor evenimente pentru comunitate în spaţiul public, „Străzi deschise” se va desfăşura alternativ în mai multe puncte din Bucureşti”, a mai precizat edilul general.

Anul trecut, peste 700.000 de bucureşteni au participat la acest proiect care a implicat 1.000 de artişti, 800 de evenimente, organizate pe 35 de străzi pietonale.

Mai multe informații puteți găsi AICI

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Traficul autobuzelor prin centru va fi deviat. Pistele de biciclete vor fi închise

În perioada 29-30 aprilie se va permite traversarea auto pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Ştirbei Vodă între Calea Victoriei şi Dem I. Dobrescu.

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia în ziua de sâmbătă spre duminică, începând de la ora 22:00, până la ora 09:00.

De asemenea, traficul autobuzelor care aparțin Societăţii de Transport Bucureşti (STB) va fi deviat, dar „fără afectarea călătorilor”, potrivit Primăriei Capitalei.

În premieră, pentru siguranța participanților la eveniment, pe străzile unde nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete, a mai transmis PMB.

Totodată, se va permite accesul riveranilor către domiciliu conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricţiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol şi Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei, Calea Griviţei între strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita