Video Exclusiv Raed Arafat: Autostrada A2 este închisă. Peste 300.000 de persoane din 12 județe au rămas fără curent electric

Data actualizării: Data publicării:
Raed Arafat în studioul Digi24.
Raed Arafat, șeful DSU.

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că în Brăila, Călărași Constanța, Galați și Tulcea toate drumurile județene sunt închise, decizie care a fost luată odată cu declanșarea codului roșu, astfel încât oamenii să nu rămână blocați în mașini. De asemenea, în Bacău, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Galați, Ialomița, Tulcea, Teleorman, Vaslui și Vrancea sunt 46 de tronsoane de drumuri naționale închise și restricții pe o parte din autostrada A2. Totodată, 53 de trenuri au fost suspendate. Arafat a mai precizat că numărul persoanelor care au rămas fără curent se ridică la 314.000, în 412 localități, din 12 județe, iar pentru acești oameni IGSU va furniza 13 generatoare electrice de mare capacitate pentru a se relua furnizarea apei și a curentului în unele zone. 

"În Brăila, Călărași, Constanța, Galați și Tulcea, toate drumurile județene sunt închise. A fost luată decizia de închidere a lor de la declanșarea codului roșu, pentru a evita ca oamenii să rămănă blocați pe aceste drumuri. Mai avem 46 de tronsoane de drumuri naționale din 10 județe, care sunt închise. Vorbim de Bacău, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Galați, Ialomița, Tulcea, Vaslui, Teleorman și Vrancea. Mai avem restricții pe o parte din autostrada A2. Totodată, există probleme cu traficul feroviar, 53 de trenuri au fost suspendate, iar între stațiile Lacu Sărat și Traian, din Brăila, un tren este blocat din cauza unei locomotive care s-a defectat.

Mai sunt alte trenuri care au întârzieri. Nu avem probleme medicale grave care să ducă la întârzieri majore, în sensul în care să avem cazuri în așteptare care să fie critice. Totodată, sunt mai multe persoane în zonele de cod roșu și portocaliu pe drumuri, care solicită asistența, iar colegii de la ISU, de la Jandarmerie și Poliție sunt pe drumuri, cu utilajele și împreună cu cei de la CNAIR pentru rezolvarea acestor probleme.

Ne confruntăm și cu situația în care unele persoane refuză să părăsească mașinile în care se află și îngreunează activitatea colegilor care ajung la ei. În cazul în care îi părăsim acolo, ulterior, este posibil să resolicite ajutor. Ei doresc să scoatem mașinile, nu doar pe ei și, astfel, ducem la întârzieri. Mașinile în acest moment nu pot fi scoase. Prioritar este scoaterea oamenilor din mașini, să fie duși în adăpost, în apropiere", a declarat Raed Arafat, șeful DSU, la Digi24.

În ceea ce privește locuințele care au rămas fără energie electrică, Arafat a spus că este vorba de 412 locuințe din 12 județe.

"Avem la acest moment 412 localități din 12 județe, Argeș, Bacău, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Galați, Harghita, Ialomița, Teleorman, Tulcea și Vrancea, unde avem persoane fără curent. Numărul persoanelor care au rămas fără curent se ridică la 314.000. De altfel, la solicitarea ENEL, s-a dat dispoziția pentru a fi imobilizate de IGSU un număr de 13 generatoare electrice de capacitate mare, care vor fi conectate la servicii esențiale pentru a asigura furnizarea apei și curentului în unele zone, suplimentar față de ce a fost dispus de furnizorul de energie electrică", a mai precizat șeful DSU

Oamenii vor fi ajutați cu generatoare și vor fi realizate reparații acolo unde este posibil

"Acolo unde putem sprijini cu generatoare, o vom face, iar acolo unde poate fi reparată furnizarea de curent electric. În unele zone va dura mai mult, de altfel, astăzi, ministrul Predoiu a ținut o videoconferință cu toți prefecții din țară, unde s-au discutat toate aceste probleme și au fost îndemnate toate instituțiile să depună toate eforturile pentru rezolvarea problemelor. Ulterior a fost susținut și un comandament pe problema energiei de către Burduja. Problemele sunt urmărite", a mai spus Raed Arafat.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri