Raed Arafat, anunț oficial după exploziile de la Crevedia: Firma "clar nu mai avea avize sau autorizație"

Data actualizării: Data publicării:
raed arafat la digi24
Raed Arafat spune că autoritățile iau foarte în serios posibilitatea unui val cinci al pandemiei în România Foto: Digi24

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că firma ale cărei rezervoare de GPL au explodat nu mai funcționa, "clar că nu mai avea avize sau autorizație."

"Noi știm că firma cel puțin nu mai funcționa, clar că nu mai avea avize sau autorizație. Ancheta e realizată de Parchetul General. Din punctul nostru de avere firma nu avea documente să funcționeze, firma nu avea activitate mai exact", a mai declarat Raed Arafat.

Pompierii vor trebui să facă controale la stații GPL din țară, se fac controale acolo unde funcționează. "Aici se știa că nu funcționează", a subliniar Arafat.

Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat ancheta în cazul exploziilor de la o staţie GPL din Crevedia.

Procurorii fac cercetări in rem pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, infracțiune care se pedepsește cu mai mult de zece ani.

Primarul din Crevedia susține că locul exploziei era "mai degrabă un depozit GPL", pentru că activitatea de vânzare de carburanți către oameni a fost suspendată.

"În urma catastrofei petrecute la o fostă stație GPL din Crevedia, autoritățile locale, sub coordonarea primarului Petre Florin, s-au alăturat echipelor de salvatori, într-un efort comun pentru a diminua pagubele și a limita numărul victimelor din cadrul populației. Primarul Petre Florin afirmă că locul unde a avut loc explozia urmată de incendiu era mai degrabă un depozit de GPL, după ce activitatea de vânzare de carburanţi către cetăţeni a fost suspendată de ISU”, se arată într-un comunicat al Primăriei Crevedia. "Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU, nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni. Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau. Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo", a declarat Petre Florin, primarul din Crevedia. 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri