Reacția Inspectoratului Școlar în cazul copilului care a spus că ar fi fost umilit la școală din cauza mărțișorului

Data actualizării: Data publicării:
Inspector șef IȘJ Argeș
Inspector șef IȘJ Argeș FOTO: captură Digi24

Reprezentanții Inspectoratului Școlar din Argeș au dat explicații în cazul elevului care ar fi fost umilit la școală din cauza mărțișorului pe care l-a dus de 1 Martie.

Inspectorul general IȘJ Argeș a mers miercuri la școala respectivă pentru a lămuri situația, a vorbit cu învățătoarea arătată cu degetul, cu directorul școlii, dar de la întâlnire au lipsit părinții copilului, adică cei care au lansat acuzațiile.

Inspectorul general IȘJ Argeș, Elena Liliana Murguleț, a făcut declarații de presă după discuțiile de la școală și a spus că această situație neplăcută s-a creat din cauza lipsei de comunicare dintre părinți și învățător.

Elena Liliana Murguleț, inspector general IȘJ Argeș: „Am încercat astăzi să iau legătura cu părinții, nu a fost posibil lucrul acesta. Copilul nu a fost în sala de clasă, părintele i-a precizat telefonic directorului școlii că este la psiholog cu copilul.

Noi suntem aici ca să mediem și ca să oferim consiliere. Ar fi necesară o colaborare foarte transparentă între părinți și profesori...

Doamna învâțătoare, după ce a primit luni un mesaj de la părinte, a încercat să sune și să vorbească cu părintele. Părintele nu i-a răspuns la telefon.

Doamna învâțătoare mi-a spus că în momentul în care, în ziua de 1 Martie, copiii au venit în fața ei să-i ofere un mărțișor, a venit și copilul în cauză. Copilul avea în mână o ciocolată și un mărțișor destul de măricel. Doamna i-a spus „nu trebuia să-mi cumperi un mărțișor așa de mare”, în sensul în care a fost un efort financiar... Asta a fost gândirea doamnei, dar nu a fost un lucru pe care l-a verbalizat. A acceptat mărțișorul.

Mai mult de-atât, acest mărțișor a fost valorizat, pentru că doamna l-a așezat în vitrină, la vedere.

Copilul s-a dus în bancă, fără nicio reacție de supărare... Ulterior, doamna a primit un mesaj de la părinte că acesta a venit acasă plângând.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri