Protest fără precedent la Spitalul Floreasca. Jumătate din medicii SMURD demisionează

Data actualizării: Data publicării:
NHS Healthcare Organisation Looks To The Future
BIRMINGHAM, UNITED KINGDOM - JUNE 14: A surgeon makes his way home after working in theatre at The Queen Elizabeth Hospital on 14 June, 2006, Birmingham, England. Senior managers of the NHS have said that the organisation needs to become more open in the future. (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)

15 medici de la SMURD - Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Floreasca și-au dat demisia, iar ceilalți urmează să demisioneze. Motivul este modul în care managerul unității îi tratează. Demisionarii şi managerul au fost chemat la discuţii de ministrul Sănătăţii. Înainte de această întâlnire, Vlad Voiculescu a declarat că este a treia şedinţă de mediere pe care o convoacă în cazul conflictului de la Spitalul Floreasca.

Într-o declaraţie de presă, Sorin Păun le-a transmis demisionarilor că trebuie să-şi amintească faptul că au depus un jurământ faţă de pacienţi, nu "faţă de un om sau grup de interese". El a anunţat şi că luni va fi lansat consursul pentru ocuparea de posturi de medici şi asistente în Spitalul Clinic Universitar de Urgenţă Bucureşti.


ACTUALIZARE. Ministrul Sănătăţii a declarat că, dacă acuzaţiile la adresa managerului interimar al Spitalului Floreasca se confirmă, acest lucru este inacceptabil.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii: „Am informaţii despre un număr îngrijorător de mare de demisii la Spitalul Floreasca. Au fost până acum două întâlniri de mediere convocate de mine. Senzaţia era că lucrurile merg în direcţia bună. nu era aşa.

În seara aceasta am convocat o a treia întâlnire, presupun ca va fi ultima.

Dacă acuzaţiile (la adresa managerului Sorin Păun – n.r.) se confirmă, acest lucru este inacceptabil.”


ACTUALIZARE. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, i-a chemat pe medicii demisionari şi pe managerul interimar la o discuție la Ministerul Sănătății. Întâlnirea va avea loc la ora 19:30.

Managerul spitalului, Sorin Păun, a declarat că va vorbi cu fiecare demisionar în parte pentru a afla care sunt motivele demisiei. El a adăugat că va vorbi și cu ministrul Sănătății, pentru a căuta soluții astfel încât medicii demisionari să se răzgândească.


ACTUALIZARE. Medicii de la spitalul Grigore Alexandrescu și-au arătat solidaritatea față de colegii lor.

Colectivul de medici din UPU - Spitalul Clinic de Urgență pentru copii Grigore Alexandrescu este alături de colegii de la UPU - Spitalul Floreasca și susține atitudinea acestora. Considerăm că acest gest atrage atenția asupra realității dure din sistemul sanitar”, se arată într-un mesaj trimis de aceștia.


 

Este vorba despre jumătate dintre cei 30 de medici angajați la UPU-SMURD București. Ceilalți 15 intenționează și ei să demisioneze. De asemenea, vor să plece și asistenții.

Medicii spun că vor rămâne în preaviz două săptămâni, așa că activitatea spitalului nu va fi perturbată pe termen scurt.

Managementul defectuos a avut un impact negativ asupra activității noastre, neputând să ne desfășurăm activitatea așa cum ne-am dori, stresul la care suntem supuși, felul în care ni se adresează domnul manager, nu mai putem”, a declarat la Digi24 Gabriela Bratosin, medic specialist UPU Floreasca.

Ea a vorbit și despre lipsa de medicamente și materiale sanitare, deoarece nu sunt semnate la timp referatele pentru achiziție.

Noul manager pune bețe în roate departamentului UPU-SMURD, nu avem medicamentele de bază necesare pentru urgenţă, cum ar fi adrenalina. Și dvs aţi auzit limbajul lui cu care noi suntem obişnuiţi, el când are o problemă cu noi recurge la tehnici de intimidare, suntem puși să dăm note explicative, ni se pune pumnul în gură pentru orice lucrul minor. Am ajuns la concluzia că nu ne mai putem desfășura activitatea şi să ne dăm demisia”, spune un alt medic.

De câteva zile, pe internet au apărut mai multe înregistrări audio ale unor discuţii despre care cei care le postează spun că sunt cu managerul Spitalului Floreasca, Sorin Păun.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri