„După operație, am regăsit energia de mult pierdută. Simt că am renăscut!” Povestea unui pacient cu două boli cardiace grave

Data publicării:
Testimonial Dr. Andrada Bogdan Articol sustinut de SANADOR

Eu am tot amânat această intervenție și deja fiecare efort făcut mă obosea peste măsură. Evitam să mai ies din casă, chiar și până în fața blocului. Apoi, și să traversez o încăpere din casă mi se părea un mare efort”, povestește Nicolae, un pacient în vârstă de 80 de ani, diagnosticat cu două afecțiuni cardiace grave, amenințătoare de viață: stenoză coronariană de trunchi comun și stenoză aortică strânsă.

Situația pacientului era însă și mai complicată. Bărbatul suferea și de insuficiență renală și prezenta un risc operator major pentru chirurgia cardiacă clasică. La recomandarea medicului care îl monitoriza, Nicolae s-a programat la SANADOR pentru un consult de specialitate și cu speranța că va găsi aici soluția la problema sa. Așa a întâlnit-o pe Dr. Andrada Bogdan, medic specialist cardiologie cu competență în cardiologie intervențională, în Spitalul Clinic SANADOR.

Medicul meu mi-a recomandat să vin la SANADOR, mi-a spus că doar aici găsesc aparatură performantă și medici care să mă ajute să trec cu bine peste o astfel de operație. Auzisem de echipa medicală de la SANADOR, așa că m-am programat la consult și am venit fără nicio emoție. Pe Dr. Andrada Bogdan am cunoscut-o aici, înainte de intervenție. Mi-a dat încredere din primul moment”, își amintește Nicolae.

Pentru că prezența risc operator mare pentru o intervenție clasică, deschisă, medicii au decis rezolvarea cazului minim invaziv, prin implantare de stent pentru tratarea stenozei coronariene și, ulterior, prin implantare percutană pentru stenoza aortică. Ambele proceduri au fost realizate în același timp operator, intervenția finalizându-se cu succes.

Intervenția a decurs foarte bine, când m-am trezit la Terapie Intensivă deja am simțit o energie de mult pierdută. Aproape că îmi venea să plec acasă de acolo, atât de bine mă simțeam”, mărturisește pacientul.

Bărbatul a stat la Terapie Intensivă mai puțin de 24 de ore, după care a fost transferat în salon, sub supraveghere medicală. S-a recuperat foarte repede, fiind externat la scurt timp.

Am găsit aici niște profesioniști, așa cum mi s-a spus, dar sunt și oameni de o calitate rară. Sunt foarte politicoși, atenți la nevoile mele, empatici, zâmbitori. Doamnei Dr. Andrada Bogdan îi doresc să facă oamenii bine în continuare, așa cum a reușit cu mine! Simt că am renăscut cu această energie de după intervenție!”, conchide Nicolae.

La SANADOR, competențele medicale și experiența se îmbină armonios cu aparatura și tehnologia de înaltă performanță. În Departamentul de Cardiologie Intervențională din Spitalul Clinic SANADOR, pacienții au acces la o gamă complexă de intervenții minim invazive în vederea diagnosticării și tratării afecțiunilor cardiovasculare. Operațiile sunt realizate de medici de elită, în condiții de maximă siguranță, cu ajutorul unor echipamente moderne, de ultimă generație, SANADOR dispunând de două angiografe performante Philips Azurion 7.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...