Imagini revoltătoare cu mizeria în care sunt trataţi copiii în Spitalul din Constanţa. Directorul a găsit vinovatul: Prea multe mămici

Data publicării:
spital constanta

Imagini revoltătoare la Spitalul de Urgență de la Constanţa. Un părinte care și-a internat copilul acolo a filmat saltele rupte, pereţii murdari și un strat gros de praf care acoperă aproape totul. Conducerea spitalului a început o anchetă internă.

„Acesta este un cearceaf în Spitalul Judeţean Constanţa, aceasta este o pătură cu care, teoretic, noi trebuie să învelim copiii”, povesteşte un părinte, care şi arată imagini în susţinerea afirmaţiilor sale.

Roxana Taraş are un copil de 4 ani şi jumătate internat în spital. A ajuns la urgenţe pe 28 decembrie şi medicii i-au spus că micuţul trebuie să stea câteva zile în secţia de pediatrie.

„Aici este praful, nu ştiu dacă se vede foarte bine, dar uitaţi ce e aici. Cică este neşters de două zile. Dacă este praf neşters de două zile, aşa o fi! Copilul a vomitat, dar ceacefuri de schimb nu aveau. Probabil că deţinuţii de la puscărie o duc mai bine! Asta este o saltea pe care, teroretic, eu trebuia să-mi culc copilul fără nimic.

Jalnic, groaznic, mizerie. Personalul este dezinteresat.

Am stat cu copilul două ore pe scaun cu perfuzia pentru că nu aveau lenjerie. Până mi-au improvizat ceva ca să pot pune copilul pe pat, până au avenit ai mei de acasă ca să-mi aducă lenjerie curată”, adaugă femeia.

Pe holurile celei mai mari unităţi medicale din Constanţa pot fi văzuţi pacienţii care vin să se interneze cu lucruri de acasă. În bagaje, oamenii au pături, cearceafuri şi mâncare.

Directorul medical al spitalului a văzut imaginile postate de mama copilului şi a luat măsuri.

Bogdan Obada, directorul medical al SCJU Constanţa: „O să demarez această anchetă împreună cu directoarea de îngrijiri, o să verific dacă graficele de lucru s-au respectat, dar fluxul de mămici şi aparţinători este foarte mare”.

Medicii spun că în perioada sărbătorilor de iarnă au foarte mulţi copii internaţi în spital. Peste 135 de micuţi au fost internaţi într-o singură zi, iar secţia de pediatrie are doar 75 de paturi.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri