Începe maratonul vaccinării în Capitală. Nicușor Dan: 50 de puncte deschise non-stop și linii de autobuz care vor circula și noaptea

Data actualizării: Data publicării:
O femeie este vaccinată de un cadru medical
Vineri la ora 16:00 începe maratonul vaccinării în Bucureşti. Foto: Profimedia

Începe maratonul vaccinării în Capitală: 50 de puncte de vaccinare deschise non-stop, șase linii de autobuz vor circula și noaptea, iar bucureșenii se vor putea vaccina fără programare.

Circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368 va fi extinsă şi pe parcursul nopţii pentru a facilita transportul bucureştenilor care doresc să se imunizeze în cadrul maratonului vaccinării anti-COVID care are loc în perioada 7 - 9 mai, a informat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Peste exact 24 de ore, adică vineri la ora 16:00, începe maratonul vaccinării în Bucureşti. Prin colaborarea dintre Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davilla, Primăria Capitalei şi ASSMB vor fi deschise non-stop 50 de puncte de vaccinare în două locaţii centrale din Capitală - Sala Palatului şi Biblioteca Naţională. Oricine vrea să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID-19 o poate face fără niciun fel de programare, începând de vineri la ora 16:00 şi până luni la ora 8:00. Împreună cu STB, am convenit să extindem şi noaptea circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368, pentru a facilita transportul bucureştenilor la centrele de vaccinare şi înapoi spre casă, a scris edilul general, joi, pe Facebook.

Aproximativ 1.200 de voluntari - 260 de medici, 300 de asistente medicale, 135 de rezidenţi şi 500 de studenţi - vor participa la maratonul vaccinării anti-COVID care se va desfăşura la Bucureşti.

„Asigurăm o vaccinare timp de 24 de ore din 24 în cele trei zile, cu mici pauze tehnice de curăţenie, în cele două locaţii - la Sala Palatului, unde sunt 40 de cabinete de vaccinare, şi la Biblioteca Naţională, unde sunt zece cabinete de vaccinare, a anunţat rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Viorel Jinga.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Momente artistice la maratonul de vaccinare

Persoanele care vor participa, începând de vineri, la maratonul de vaccinare din Bucureşti, la Biblioteca Naţională a României şi la Sala Palatului, se vor bucura zilnic şi de un program cultural, informează Ministerul Culturii.

„Mă bucur că prin acest parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", organizatorul evenimentului, am asigurat şi implicarea zonei culturale, una din cele mai afectate de pandemia provocată de virusul SARS-CoV-2, care are nevoie de sprijinul fiecărui român. În acest maraton au dorit să se implice mai multe instituţii din subordinea Ministerului Culturii. Astfel, alături de Biblioteca Naţională a României, vom avea Teatrul Naţional de Operetă şi Musical "Ion Dacian", Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română şi Filarmonica George Enescu care vor asigura momente artistice pe parcursul maratonului", a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, potrivit unui comunicat.

Alexandru Tomescu, cu vioara Stradivarius Elder-Voicu

Un moment aparte va fi cel al violonistului Alexandru Tomescu, care va interpreta la vioara Stradivarius Elder-Voicu, chiar pe 9 mai, de Ziua Europei, moment care va fi disponibil şi online pe pagina artistului.

„Aşa cum avem dreptul la cultură, avem şi dreptul de a ne vaccina. Doar împreună, cu o acoperire vaccinală optimă, vom putea deschide mai rapid şi fără probleme teatrele, instituţiile de cultură şi chiar organiza evenimente. Şi eu îmi doresc să îmi revăd prietenii la cinematograf, la un festival sau chiar la un eveniment privat, iar în acest moment, conform studiilor, vaccinarea îmi poate asigura acest lucru”, a spus ministrul Culturii.

Program muzical 

  • Vineri 7 mai 2021

Ora 16:00  – Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” 

  • Geanina Meragiu – vioară 
  • Adina Cocargeanu – pian 

În program, lucrări de: Fritz Kreisler, Antonin Dvorak, Edward Elgar, Jules Émile Frédéric Massenet, Glenn Miller, Carlos Gardel, Vittorio Monti.

Ora 17:00 – Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” 

  • Aron Cavassi – vioară 
  • Iulian Ochescu – pian 

În program, lucrări de: Philip Glass, Arvo Pärt, Claude Debussy, Maurice Ravel, Béla Bartók.

  • Sâmbătă, 8 mai 2021

Ora 15:00 – Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” 

  • Geanina Meragiu – vioară 
  • Adina Cocargeanu – pian 

În program, lucrări de: Fritz Kreisler, Antonin Dvorak, Edward Elgar, Jules Émile Frédéric Massenet, Glenn Miller, Carlos Gardel, Vittorio Monti.

Ora 16:00 – Filarmonica „George Enescu”

  • Ionut Ștefănescu – flaut
  • Clementina Ristea-Ciucu – pian 

În program, lucrări de: Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Antonin Dvorak, Ciprian Porumbescu, George Enescu, Mancini, Petre Elinescu, Tiberiu Brediceanu.

Ora 17:00 - Centrul Național de Artă -Tinerimea Română” - Trio cu pian 

  • Sebastian Antoneac – clarinet
  • Cornelius Zirbo – violoncel 
  • Theodor Dumitru– pian

În program, lucrări de: Ludwig van Beethoven și Johannes Brahms

  • Duminică, 9 mai 2021 

Ora 16:00 – Alexandru Tomescu  - vioară 

                    Sânziana Mircea – pian 

În program, lucrări de: Johann Sebastian Bach, Fritz Kreisler, C. Saint Saens, Ciprian Porumbescu, Constantin Dimitrescu.

Ora 17:00 - Centrul Național de Artă „Tinerimea Română” 

  • Izabela Ghergu – violoncel
  • Ioana Tudor – vioară 
  • Ionuț Diaconu – pian 

În program, lucrări de: George Enescu, Georg Friedrich Händel, Johann Sebastian Bach, Franz Liszt.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri