Ministrul Sănătăţii: „Suntem la un pas de epidemie” de gripă

Data actualizării: Data publicării:
180208_CONFERINTA_MIN_SANATATII_002sorina pintea_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, vineri, că 14 persoane au murit până acum din cauza gripei, cel mai recent caz fiind al unui bărbat din Bucureşti, care avea şi alte afecţiuni medicale. Ea a spus că „suntem la un pas de epidemie”, având în vedere numărul foarte mare de cazuri înregistrat săptămâna trecută.

180306_MS_CONFERINTA_sorina pintea_09_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Sorina Pintea a afirmat, vineri, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că al paisprezecelea deces cauzat de gripă s-a înregistrat, vineri, în cazul unui bărbat din Capitală.

„În primul rând aş vrea să vă mai dau o veste proastă, gripa a mai ucis un pacient, deci, în acest moment, avem 14 oameni decedaţi din cauza virusului gripal: bărbat de 71 de ani, condiţii medicale preexistente din Bucureşti. Da, suntem la un pas de epidemie pentru că săptămâna precedentă numărul de cazuri a depăşit numărul de cazuri estimat, prin urmare am avut o săptămână epidemică. Dacă două săptămâni la rând numărul de cazuri se menţine la acelaşi nivel, deci foarte ridicat, atunci putem vorbi despre o epidemie, dar în acest moment avem suficiente motive de îngrijorare”, a afirmat ministrul Sănătăţii, potrivit News.ro.

Sorina Pintea a precizat că direcţiile de Sănătate Publică din judeţe au fost notificate pentru a anunţa Ministeurul Sănătăţii în cazul creşterii numărului de viroze, ea precizând că vaccinarea este cea mai sigură cale pentru prevenirea bolii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri