Pacienții cu boli cronice vor fi vaccinați gratuit, anunță ministrul Rafila

Data actualizării: Data publicării:
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Foto: Profimedia Images

Alexandru Rafila a anunţat, vineri, că, pentru prima dată, pacienţii cu boli cronice din România beneficiază de vaccinare gratuită. Decizia ministrului Sănătăţii de a propune compensarea integrală a vaccinurilor necesare pacienţilor cu boli cronice a fost aprobată de către Guvern, a adăugat el.

„Pentru prima dată, pacienţii cu boli cronice din România beneficiază de vaccinare gratuită! Decizia Ministrului Sănătăţii de a propune compensarea integrală a vaccinurilor necesare pacienţilor cu boli cronice a fost aprobată de Guvernul României.

Vaccinarea protejează deopotrivă copiii şi adulţii, ceea ce este esenţial, mai ales pentru pacienţii cu boli cronice”, a scris Alexandru Rafila, vineri pe Facebook.

El a mulţumit Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice şi tuturor profesioniştilor din sănătate care au lucrat pentru realizarea acestui proiect.

De asemenea, joi, ministrul Rafila a anunțat că, începând din 1 decembrie, femeile cu vârsta între 19 şi 45 de ani vor putea procura vaccinul HPV prin prescripţii de la medicul de familie, cu reducere de 50%.

„Ne preocupă sănătatea femeilor, le protejăm, iar cancerul de col uterin poate fi prevenit în totalitate. Încurajăm femeile să se vaccineze, iar mamele să îşi protejeze copiii cu vârsta între 11 şi 18 ani”, a mai transmis ministrul.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri