O companie românească a fost premiată la Cannes pentru că îi învață pe români să nu își mai pună singuri un diagnostic (P)

Data actualizării: Data publicării:
banner regina maria

Campania Rețelei de sănătate REGINA MARIA, realizată împreună cu McCann PR și McCann Worldgroup, a câștigat premiul Silver la categoria PR din cadrul Cannes Lions 2019, fiind aleasă din 1857 de proiecte, înscrise din 67 de țări. Dintre toate acestea, 242 au ajuns pe shortlist-ul anunțat cu o seară înainte de acordarea premiilor.

Campania ”Internet vs. Rezidențiat”, desfășurată în noiembrie-decembrie 2018 și aprilie 2019, a lansat un mesaj de educare a publicului astfel încât să se renunțe la autodiagnosticare și automedicație. Conform datelor statistice, 3 din 4 români își pun singur un diagnostic, iar 7 din 10 români nu ajung la medic pentru controale de rutină. Internetul este folosit pentru a căuta diagnostice și tratamente pentru boli, în loc să se apeleze la medic.

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA atrage atenția asupra acestor statistici îngrijorătoare – autodiagnosticarea se continuă deseori cu automedicația, perpetuând un cerc comportamental negativ, cu efecte nefaste pentru sănătate. Pregătirea și experiența unui medic nu pot, sub nicio formă, să fie egalate de un search pe internet, arată campania Rețelei de Sănătate REGINA MARIA.

Cu ajutorul unui jurnalist de la Vice, a fost replicat examenul de Rezidențiat exact în ziua în care acesta a avut loc, adăugându-se, pe lângă condițiile clasice de evaluare, o conexiune rapidă la Internet.

Jurnalistul, Mihai Popescu, a obținut subiectele de la un candidat care tocmai susținuse examenul și s-a prezentat într-o sală de clasă a unei școli din apropiere, unde a avut loc experimentul, sub supravegherea strictă a camerei de filmat. După finalizarea testului, rezultatele au fost corectate de către Conf. Univ. Dr. Dan Ioan Ulmeanu, Medic Primar Chirurgie Generală, Medic Primar Chirurgie Toracică, Doctor în Științe Medicale.

Acesta a supus răspunsurile jurnalistului grilei de corectură publicate pe site-ul oficial al examenului, iar rezultatul a fost copleșitor: doar 36 de răspunsuri corecte din 200.

Abia după ce experimentul a eșuat, a început de fapt campania de educație care a avut la bază ”Întreabă un medic”, o platformă online în care un medic îți răspunde în 48 de ore la orice întrebare medicală, primul pas până la o consultație.
Anul acesta, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, toți cei care caută răspunsuri medicale online au fost provocați să treacă ei înșiși printr-un mini-examen de Rezidențiat, online, pe site-ul reginamaria.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri