Personal medical cu bacterii periculoase pe mâini

Data publicării:
spital maini

Rezultate îngrijorătoare după un control în spital. Un medic şi un asistent de la camera de gardă a Spitalului din Botoşani, acolo unde zilnic ajung 200 de bolnavi, au picat testul de igienă. Controlul epidemiologic a scos la iveală că cele două cadre medicale aveau pe mâini bacterii periculoase. Cadrele medicale nu au fost sancţionate, ci instruite să se spele pe mâini.

Un test neanunţat în spitalul Spitalul Judeţean din Botoşani a scos la iveală rezultate îngrijorătoare. Un medic de la camera de gardă avea pe mâini două bacterii periculoase. Un alt coleg, asistent medical avea aceeaşi probemă. Doctoriţa se apără şi spune că a atins în mod intenţionat mai multe obiecte şi că nu se pune problema să nu se spele pe mâini.

Medic de la Unitatea de Primiri Urgenţe Botoşani: „În mod expres am solicitat să mi se ia probe de pe ambele mâini după ce am atins cu palmele husele care sunt de unică folosinţă de pe două paturi şi din reanimare şi barele de pe paturi având în vedere că echipa ce a recoltat probele a refuzat să recolteze şi din anumite locuri solicitate de noi cum ar fi aparate de aer condiționat, chiuvete”.

Una dintre bacterii a fost descoperită şi pe un pat. Reprezentanţii unităţii de primiri urgenţe susţin, însă, că zilnic se face curăţenie.

Ştefan Bercea, purtător de cuvânt la Spitalul Judeţean Botoşani: „Bacterii care pot supravieţui şi în materii fecale, dar pot supravieţui şi în orice altă infecţie de tegument, dar cu preponderenţă colonizează în special colonul.”

Marcel Gheorghiu, asistent şef la UPU Botoşani: „Se face dezinfecție, curățenia zilnică, de câte ori e nevoie a paturilor și mănuși avem suficiente. Sunt convins că toată lumea se spală”.

Petre Rădăuceanu, şef la UPU Botoşani: „Consider că a fost un accident având în vedere rulajul mare de pacienți care sunt aduși direct din stradă”.

Nici medicul şi nici asistentul nu au fost sancţionaţi de conducerea Spitalului.

Angela Țurcanu, director medical la Spitalul Județean Botoșani: „Faptul că este pe mâna personalului este o problemă care poate fi rezolvată prin spălare și dezinfecție. S-au făcut ședințe de instruiri suplimentare privind respectarea normelor de prevenire a infecțiilor”.

Situaţia, însă, îi revoltă pe pacienţi.

Recent, Ministerul Sănătăţii a lansat campania - "Mâini curate în spitale".

La Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Botoşani ajung zilnic aproape 200 de bolnavi. La solicitarea Digi24, Direcţia de Sănătate Publică nu a putut trimite datele despre numărul de infecţii nozocomiale raportate de spitalul din Botoşani în ultima perioadă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri