Tinerețe fără bătrânețe. Incontinența urinară, tabu pentru femei

Data publicării:
bob djavan2

Incontinenţa urinară este un subiect tabu pentru majoritatea femeilor. Deşi este o povară greu de dus, pentru că afectează calitatea vieţii, puţine sunt femeile care vorbesc despre asta sau care merg la medic, pentru un tratament corect. 

prof. dr. Bob Djavan, medic urolog, Spitalul Rudolfinerhaus din Viena: Există boli în care avem o diferență de gen clară. De exemplu cancerul la vezică, cancerul la rinichi: acestea nu afectează bărbații și femeile în mod egal. Așadar, și femeile prezintă un risc pentru aceste boli și trebuie să fie consultate de un urolog. Prevenția nu este rezervată doar bărbaților, ci și femeilor. Să ne amintim că incontinența este una dintre acele probleme nerostite ale femeilor. La fel cum problemele de prostată sunt subiecte despre care bărbații evită să vorbească, incontinența este lucrul despre care femeile nu vor să discute. Aceasta pentru că există o înțelegere greșită a noțiunii de incontinență, mai ales când vine vorba despre femei care au născut mai mulți copii, femei care au anumite probleme anatomice, cele supraponderale. Aceste femei au o rată mai mare a incontinenței, în special pe măsură ce îmbătrânesc. Cu cât avansează mai mult în vârstă, cu atât acest aspect devine o problemă de comunicare cu cei din jur, cu familia, dar și cu medicul.

Aflați mai multe detalii duminică, de la ora 10:30, într-o ediție specială a emisiunii „Tinerețe fără bătrânețe”, dedicată sănătății femeilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri