Vaccinul hexavalent va ajunge în cabinetele medicilor în martie

Data actualizării: Data publicării:
<> on February 26, 2015 in Berlin, Germany.
<> on February 26, 2015 in Berlin, Germany.

Promisiune de la ministrul Sănătăţii în criza vaccinurilor. Florian Bodog a anunţat astăzi că serul hexavalent - cel care trebuie administrat copiilor la două, patru şi unsprezece luni - va ajunge în cabinetele medicilor de familie în luna martie.

Vaccinul previne şase boli, printre care difterie, tetanos şi poliomielită. Ministrul Sănătăţii spune că pentru acest vaccin a fost începută o nouă procedură de achiziţie. De data aceasta, una urgentată.florian bodog

În legătură cu vaccinul este în procedură de semnare. Noi am primit ieri fila de buget, pentru vaccinul tetravalent. Vaccinul hexavalent, nu am primit aviz de control financiar preventiv pentru că procedura a fost incorect demarată, motiv pentru care am demarat azi, nu puteam să demarez fără buget, o nouă procedură scurtă pentru a achiziţiona vaccinul hexavalent şi, în continuare, suntem în căutare de vaccin hepatita B. Noutate: Guvernul introduce un nou vaccin, vaccinul pneumococic pentru copii. Am avut întâlniri aâat cu specialişti din Ministerul Sănătăţii cât şi cu firma producătoare şi în luna martie vaccinul va fi pe piaţă, distribuit în toate direcţiile de sănătate publică,” spune ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri