Vasile Cepoi, reacție la regulamentul spitalelor din subordinea PMB: Nu poţi să interzici unei persoane să vorbească cu presa

Data actualizării: Data publicării:
vasile cepoi
Vasile Cepoi Foto: Agerpres

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, Vasile Cepoi, spune că nu i se poate interzice unei persoane să vorbească cu presa. Reacția vine după ce Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a emis un regulament intern care prevede că angajaţii care dau informații presei vor fi sancţionaţi.

Nu poţi să interzici unei persoane să vorbească cu presa. Nu ştiu la ce se referă. Cred că nu este corect făcută această reglementare acolo. Dacă se referă la un eveniment care nu a fost încă analizat şi persoanele care dau informaţii dau din auzite şi nu din lucruri cunoscute, fapt care ar crea o percepţie greşită asupra a ceea ce se întâmplă, cred că reglementarea are sens”, a spus Cepoi la Digi 24.

„Dacă este vorba despre orice fel de informaţii, deja lucrurile sunt exagerate şi cred că nici nu se poate lua o astfel de decizie după părerea mea. Una este să interzici să dai informaţii eronate despre instituţie şi mi se pare corect să nu dai informaţii eronate despre instituţie, pentru că afectezi imaginea instituţiei, şi alta este să îţi fie interzis să iei legătură cu presa, a adăugat el.

Potrivit regulamentului, purtătorii de cuvânt sunt singurii angajați ai spitalelor din subordinea PMB care pot vorbi cu jurnaliștii, însă aceștia au obligația să informeze conducerea ASSMB cu privire la informațiile solictate de presă.

Regulamentul intern al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) prevede, la capitolul Relațiile cu presa: Art. 61 În situația în care vreun salariat este contactat de către jurnaliști/ziariști, acesta îi va îndruma către purtătorul de cuvânt desemnat, care va informa conducerea ASSMB cu privire la informațiile solicitate. Salariații nu vor furniza reprezentanților presei informații privind ASSMB sau în numele acesteia, cu excepția cazului în care au fost abilitați expres, în scris, în acest sens. Nerespectarea acestei reguli constituie abatere disciplinară și se va sancționa conform prevederilor prezentului Regulament Intern.

De asemenea, în regulament, la articolul 121(1), sunt prevăzute și sancțiunile disciplinare care pot fi aplicate în cazul angajaților care săvârșesc abateri disciplinare și care merg de la avertismentele scrise până la desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

Editor web: M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...