Scandal în Cluj, după proba obscenă la care au participat elevii la Balul Bobocilor. Reacția directoarei liceului

Data publicării:
balul bobocilor

Mai multe fotografii surprinse la un bal al bobocilor din Cluj au creat numeroase controverse. Participanții la concursul de miss și mister au pus în scenă o probă obscenă.

Elevele de 15 ani au trebuit să mimeze sexul oral pe partenerii lor, în timp ce aceștia stăteau pe scaune, cu o banană ținută între picioare. Apariția imaginilor pe Facebook a stârnit revoltă printre internauți, care s-au întrebat cum de profesorii nu au luat măsuri pentru a opri o astfel de „probă” scandaloasă.

Potrivit Monitorului de Cluj, imaginile au fost surprinse la Colegiul Tehnic de Comunicații Augustin Maior Cluj-Napoca, iar balul a avut loc pe 20 octombrie.

Setul de fotografii a fost publicat de o adolescentă care se prezintă pe contul personal de Facebook ca fiind din Cluj-Napoca. La descrierea postării ce însoţeşte albumul foto sunt menţionate taguri „balul bobocilor, telecom, a fost nebunie”. 

Directoarea Colegiului Tehnic de Comunicații Augustin Maior" Cluj-Napoca, Angela Roșca, spune că "școala nu a organizat și nu organizează astfel de manifestări nici în școală, nici în afara ei având în vedere dificultatea asigurării securităţii elevilor într-un mediu privat". Mai mult, Colegiul Tehnic de Comunicaţii ”Augustin Maior” Cluj-Napoca a declanşat o anchetă după apariția fotografiilor de la Balul Bobocilor.

"Şcoala nu şi-a asumat în niciun fel evenimentul, nefiind promovat la nivelul unităţii. Vom desfăşura o anchetă, o analiză, vom convoca Colegiul Profesoral. Vă pot spune că în numele acestei instituţii, sub egida acesteia nu a fost organizată nicio astfel de manifestare, nicio acţiune de gen Balul Bobocilor. La acea manifestare nu a participat sub nicio formă niciun cadru didactic şi noi de ani de zile nu organizăm în numele şcolii aşa ceva, părinţii ştiu, elevii ştiu. În mediul privat ce face fiecare... Am constatat de ani de zile că într-un mediu privat, într-un club privat, şcoala nu poata asigura paza şi ordinea, poate scăpa situaţia de sub control", a declarat Roșca.

Între timp, Inspectoratul Școlar Județean Cluj se spală pe mâini pasând în sarcina școlilor decizia de a organiza balurile bobocilor cu asigurarea condițiilor optime de desfășurare.

"Printr-o adresă transmisă unităţilor de învăţământ, încă din anul 2015, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj reaminteşte conducerilor unităţilor de învăţământ că este responsabilitatea acestora de a verifica toate aspectele legate de desfăşurarea unui eveniment al şcolii într-o altă locaţie decât cea a unităţii, atunci când aprobă o astfel de manifestare.  În acest context, mesajul conducerii ISJ viza atât verificarea spaţiului în care se desfăşoară activitatea, cât şi măsurile de siguranţă a elevilor, cu accent pe  numărul cadrelor didactice/adulţilor însărcinaţi cu supravegherea minorilor, astfel încât aceste evenimente să fie unele ale bunei dispoziţii şi decenţei specifice calităţii de elev. Astfel, decizia de a organiza aceste tipuri de evenimente aparţine conducerii unităţilor de învăţământ, cu asigurarea condiţiilor optime", transmite ISJ Cluj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...