13 | Zi caritabilă la un salon de înfrumusețare din Cluj

Data publicării:
13

„E din nou 13, da! Drept dovadă casa noastră este închisă, conform regulamentului. Şi inimile deschise.”, spune o angajată.

Indiferent că au venit pentru o nouă tunsoare sau la cosmetică, clienţii salonului nu plătesc în ziua de 13 pentru servicii. În schimb, fiecare pune într-un plic câţi bani consideră. Suma strânsă la final este donată apoi în scopuri caritabile.

„E un lucru nobil să dai înapoi. Şi din 13, care e o zi cu ghinion la români, să o facem o zi cu noroc pentru foarte mulţi oameni care au nevoie. Tot timpul mă uit în calendar când cade 13 şi atunci sun din timp ca să am loc.”, spune o clientă.

Sugestiv salonul se află chiar la numărul 13 de pe o stradă din Cluj-Napoca.

„Pe 13 noiembrie am aflat, anul trecut, că este Ziua Internaţională a Binelui. Eu deja demarând acest proiect am zis că este de bun augur să schimbăm sensul negativ şi să facem lucruri frumoase.”, explică Ramona Mîndru, proprietara salonului.

Luna acesta, din banii strânşi vor fi cumpărate haine şi încălţăminte de iarnă pentru cei 17 copii de la un centru social din oraş.

În plus, una dintre fetele care a crescut acolo, lucrează acum la salon: „Momentan sunt ucenic la SPA. Eu ajut stiliştii.”, spune Ileana Bocretaş, angajată.

În total, până acum salonul a donat 15.000 de euro pentru diverse cauze cum ar fi cumpărarea de medicamente pentru copiii bolnavi de cancer sau plata şedinţelor de terapie pentru cei are suferă de autism. În alte luni, au fost achiziţionate o targă de salvare pentru Crucea Roșie și o mașină de scris Braille pentru Liceul Special pentru Deficienți de Vedere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri