Accidente în serie pe „patinoarul” DN1

Data publicării:
dn1

Accidentul în care a fost implicat un autobuz în care se aflau şoferul şi 15 călători s-a produs între localităţile Codlea şi Ghimbav, unde şoseaua arăta ca oglinda. Bărbatul de la volan e convins că doar cei 42 de ani de experienţă au făcut ca accidentul să nu fie echivalent cu o tragedie. „Erau şi pe stânga şi pe dreapta şapte maşini lovite. Şi eu am căutat, venea autocar din faţă, să nu intru frontal. Am redus încet, s-o las. A fugit spatele şi s-a dus în inversul meu, de unde veneam”, a spus Nicolae Pustiu, şofer autobuz. 

Unul dintre pasageri a suferit un traumatism cranian uşor şi a fost dus la spital, însă medicii spun că este în afară de orice pericol. La nici jumătate de kilometru distanţă, şoferul unei utilitare a fost rănit într-un accident similar: vehiculul s-a răsturnat pe asfaltul acoperit de polei. În doar câteva ore, poliţiştii au numărat nu mai puţin de şapte accidente rutiere, pe o distanţă de nici patru kilometri. Oamenii legii au cerut socoteală drumarilor.

Explicaţiile sunt varii, că utilajele au plecat dar nu au ajuns, că materialul antiderapant s-a terminat şi s-au întors la încărcat. Evident că s-a creat o stare de pericol, atâta timp cât partea carosabilă este acoperită cu un polei de aşa natură încât maxim se putea circula cu 20 de kilometri la oră”, a spus Cosmin Giosanu, purtător de cuvânt Serviciul Poliţiei Rutiere, IPJ Braşov. Într-un final, pe DN1 şi-a făcut apariţia şi un utilaj care să împrăştie sare pe şosea.

Conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov a refuzat să facă orice declaraţie privind responsabilitatea pentru accidentele produse pe DN1. Poliţiştii pot amenda instituţia cu până la 9.000 lei.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri