Accidentul de pe A2. Nouă dintre răniți au rămas internați

Data publicării:
accident autostrada soarelui

Cei 43 de pasageri plecaseră de câteva minute din Bucureşti spre Constanţa. La kilometrul 23 de pe autostrada A2 s-a produs accidentul.

Impactul a fost atât de puternic încât autocarul, răsturnat, a ajuns în câmpul de pe marginea autostrăzii. Loganul s-a oprit în şanţ. 33 din cei 43 de pasageri au ajuns la spital.

Niciunul dintre şoferi nu îşi asumă vreo vină. Patronul firmei de transport îşi apără angajatul.

Prima ipoteza este că el circula simplu pe banda I cu 90 de km la oră, viteza legală, iar din partea stângă a văzut că se apropia un Logan roșu care deja intrase în depășire, şi nu cunoaște motivul din care a intrat roata stângă în fața lui şi, din dinamica accidentului, el a încercat să redreseze, dar nu a mai avut timp”, a relatat Cristi Stan, managerul firmei de transport care deține autocarul.

Pasagerul de pe scaunul din dreapta al autoturismului dă vina pe şoferul autocarului: „Eram deja în depășire noi, am dat semnal ... cu mult înainte, ne-am încadrat, am ajuns în dreptul lui şi atunci s-a întâmplat”, a povestit pasagerul.

Pentru că impactul a fost foarte violent, anchetatorii trebuie să caute pe o rază de câteva sute de metri bucăți din autocar, dar și obiectele personale ale pasagerilor.

Poliţiştii au deschis un dosar penal, dar niciunul dintre şoferi nu a fost pus sub acuzare.

„Am efectuat testarea conducătorilor auto cu etilotestul. Rezultatul a fost negativ, nu au consumat alcool”, a declarat Ion Ilinca, șeful Poliției Autostrăzi.

Cauzele exacte ale accidentului vor fi stabilite după o serie de teste la care vor fi supuse ambele maşini - şi autocarul, şi Loganul.

Patronul firmei de transport a promis victimelor că vor primi despăgubiri dat fiind că autocarul era asigurat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri