Șapte decese confirmate din cauza caniculei

Data actualizării: Data publicării:
RANITI - ACCIDENT - SPITALUL FLOREASCA
Raniti într-un accident care a avut loc in Bulgaria sunt transportati la Spitalul de Urgenta Floreasca, in Bucuresti, duminica, 21 septembrie 2014. Accidentul din Bulgaria s-a produs duminica dimineata, în jurul orei 5.00, când un autocar cu turisti care venea spre România din Turcia, de la Kusadasi, s-a rasturnat în Pasul Republika, între localitatile Gurkovo si Veliko Târnovo - zona muntoasa din tara vecina. În urma accidentului, un român a murit, cinci au fost raniti grav, iar altii au rani usoare. Conform agentiei Focus, persoana decedata în accident avea 27 de ani. MIHAI DASCALESCU / MEDIAFAX FOTO

Valul de caniculă care a lovit România în ultimele zile face victime! Șapte persoane au murit din cauza temperaturilor ridicate, dar și pentru că au ignorat avertizările și au muncit la câmp.

Șapte oameni au murit răpuşi de căldură în aceste zile. 

Un bărbat de 48 ani, din satul Sauca, comuna vasluiană Laza, a murit sâmbătă după-amiază, după ce a lucrat la câmp în condiții caniculare, i-a venit rău și a fost preluat de un echipaj SMURD Vaslui cu o hipertermie de 42,5 grade, a declarat, duminică, dr. Alexandrina Ciubotari din cadrul SMURD Vaslui.

Un bărbat în vârstă de 56 de ani din Flămânzi a decedat, sâmbătă seară, din cauza caniculei, au declarat, pentru Agerpres, surse din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Mavromati.

Un tânăr de 28 de ani, fără adăpost, a fost găsit aseară cu hipertermie într-o gară din Iaşi. Avea deja o temperatură a corpului de 40 de grade. Medicii au încercat în zadar să îl resusciteze.

Un alt bărbat de 67 de ani, dintr-un sat din Iaşi, a murit aseară după ce vineri a fost adus la spital în comă. Omul muncise toată ziua pe câmp, în arşiţă. Temperatura corporală, când l-au preluat medicii, era de 42 de grade Celsius.

Tot pe câmp a murit ieri după-amiază şi bărbat de 50 de ani din Galaţi, care era cu oile la păscut, iar vineri a fost declarat decesul unui bărbat de 45 de ani, din Iaşi. A fost găsit la marginea unui drum, fără suflare.

Primul caz de deces din cauza caniculei s-a înregistrat joi, la Galaţi. Un bărbat de 60 de ani, cu afecţiuni cardiace, s-a prăbuşit când a ieşit din scara blocului.

Între timp, meteorologii au actualizat avertizările meteo instituite în ultimele zile, după ce 12 județe s-au aflat sub atenționare de cod roșu și aproape toată țara sub cel portocaliu. Astfel, România scapă parțial de caniculă, pentru câteva ore, începând de duminică după-amiază. ANM a emis o atenționare cod galben de ploi din această seară, iar, pe de altă parte, în celelalte zone ale țării, de luni va fi în vigoare o atenționare cod portocaliu și galben de caniculă.

Autoritățile fac verificări duminică după-amiază în cazul unui alt deces pentru a stabili dacă a fost provocat tot de căldură. Este vorba despre un bărbat de 50 de ani, care a fost găsit mort pe un câmp din apropierea localităţii gălăţene Cavadineşti, fără urme de violenţă. Conform procedurilor, Poliţia a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri